Karlovarské slaninkové knedle
Autor receptu: sjuz
Boli sme v Patinciach na pobyte - a mali úžasných kuchárov. Na večeru sme mali tieto knedličky s jelením gulášom a bola to báseň :)
Kuchár mi ochotne dal recept, a k nemu aj svoj mobil - vraj keď budem potrebovať radu, mám kedykoľvek zavolať... :))
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Trochu osmahneme do zlata na cibuľke slaninku.Pridáme k rožkom, osolíme, pridáme vňať.
- Vajíčko rozšľaháme - buď v celku, alebo dáme zvlášť žľtok a bielok vyšľaháme do peny.
- Ak je hmota príliš hustá, pridáme trochu vlažného mlieka, ak je príliš riedka, zahustíme strúhankou ( nie múkou!)
- Hmotu si rozložíme na potravinársku fóliu a urobíme z nej valček. Zabalíme do fólie - zahneme konce a ušúľame valček, aby hmota bola bez vzduchových bublín.
- Varíme vo vode 15-20 min.