Foto: 2010
Take ine cervene , moj starsi syn sa nedavno vratil ako dobrovolnik zo Sri Lanky.Negarantujem mame tu inych expertov na curry, spravili sme ako Zobraziť celý popisTake ine cervene , moj starsi syn sa nedavno vratil ako dobrovolnik zo Sri Lanky.Negarantujem mame tu inych expertov na curry, spravili sme ako si pametal. Ale chutilo vyborne a este lepsie na druhy den.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g červená |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 nasekaná |
|
2 struciky |
|
2 |
|
50 g |
|
1 |
|
2 |
|
3-4 |
|
1lyzica |
|
200 ml |
|
2 lyzice |
|
lyzica |
|
2 lyzice |
|
1/2 lyzicky tumeric - |
|
1/2 lyzicky |
|
|
Postup
-
1
Do rozohriateho ghee hodime semienka koriandru az nezacnu praskat pridame na hrubo pokrajane chilli a oprazime. Pridame nakrajanu cibulu a cesnak a oprazime pridame ocot podlejeme vodou a pridame male repy ktore sme osupali a nakrajali na stvrtky a dame dusit cca 30 minut.( povodne by sa vsetko robilo v tlakom hrnci cca 7 minut).
-
2
Struhany kokos sme oprazili na troske oleja a pridali osupane a nakrajane na vacsie kusky zemiaky a sladke zemiaky podliali vodou a kokosovym mliekom a skoricou dali varit. Ked boli skoro hotove pridali sme predvarenu repu aj s nalevom. Pridali na kusky nakrajane paradajky a dusili dalsich cca 10 minut. Ochutili solou pridali na drobno nakrajany cerstvy koriander.
-
3
Servirovali sme s ryzou s vajickami a ozdobili zeleninou.
(Ceylon )tu nie je a okrem toho daco podobne jedol v Tamilskej casti...