Karí kuracie prsia s kokosovým mliekom

Autor receptu: tinca

Mám rada chuť kokosového mlieka a často ho používam do jedál miesto smotany. Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí, ale ak nemáte radi kokosové mlieko, kľudne použite smotanu.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté kuracie prsia si pokrájame na stredne veľké kocky. Zohrejeme olej, na ktorom prsia orestujeme s tým, že ich posypeme mletou rascou, kari korením a mierne osolíme. Keď zmäknú mierne ochladíme a dierovanou lyžicou oddelíme mäso od výpeku. Oboje odložíme.
  2. V druhom kroku si pripravíme omáčku. Do hrnca si dáme trošku oleja, časť z výpeku mäsa a kúsok masla. Na tomto si orestujeme cibuľu, cesnak, zázvor a chilli papričku. Pridáme stonkový zeler a pór, tiež opražíme. Potom pridáme všetky koreniny, ktoré sú uvedene pod omáčkou a kokosové mlieko. Povaríme, kým omáčka nezhustne. RADA: Ak nemáte radi chuť kokosového mlieka môže byť aj smotana na šľahanie.
  3. Na záver pridáme premyté kapari, cukor a citrónovú šťavu, množstvo je na každého chuti. Potom pridáme orestované prsia, už len prehrejeme a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som si žiaľ zabudla kúpiť, tak bolo bez.
  4. Podávala som s penne, ale môžeme byť aj iná cestovina, ako príloha sa hodí aj knedľa. Dobrú chuť!