Karí kuracie prsia s kokosovým mliekom
Autor receptu: tinca
Mám rada chuť kokosového mlieka a často ho používam do jedál miesto smotany. Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí, ale ak nemáte radi kokosové mlieko, kľudne použite smotanu.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté kuracie prsia si pokrájame na stredne veľké kocky. Zohrejeme olej, na ktorom prsia orestujeme s tým, že ich posypeme mletou rascou, kari korením a mierne osolíme. Keď zmäknú mierne ochladíme a dierovanou lyžicou oddelíme mäso od výpeku. Oboje odložíme.
- V druhom kroku si pripravíme omáčku. Do hrnca si dáme trošku oleja, časť z výpeku mäsa a kúsok masla. Na tomto si orestujeme cibuľu, cesnak, zázvor a chilli papričku. Pridáme stonkový zeler a pór, tiež opražíme. Potom pridáme všetky koreniny, ktoré sú uvedene pod omáčkou a kokosové mlieko. Povaríme, kým omáčka nezhustne. RADA: Ak nemáte radi chuť kokosového mlieka môže byť aj smotana na šľahanie.
- Na záver pridáme premyté kapari, cukor a citrónovú šťavu, množstvo je na každého chuti. Potom pridáme orestované prsia, už len prehrejeme a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som si žiaľ zabudla kúpiť, tak bolo bez.
- Podávala som s penne, ale môžeme byť aj iná cestovina, ako príloha sa hodí aj knedľa. Dobrú chuť!