Karfiolová polievka

Karfiolová polievka
Foto: mariana33
mariana33Mariana33, recept pridal: 31. júla 2012 21:55Ďalšie jeho recepty

túto polievku som zbožňovala ako dieťa, je to klasika...také ľahké a rýchle jedlo...

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si orestujeme nakrájané zemiaky a mrkvu. Vďaka opraženej mrkve bude mať polievka krajšiu farbu.
Karfiolová polievka - obrázok 1

2

Zalejeme vodou, pridáme bujón a hrášok. Necháme variť skoro do mäkka.
Karfiolová polievka - obrázok 2

3

Neskôr pridáme karfiol rozobratý na ružičky.
Karfiolová polievka - obrázok 3

4

Pripravíme si redšie cesto z polohrubej múky a vody.
Karfiolová polievka - obrázok 4

5

Cesto zavaríme do vriacej hotovej polievky.
Karfiolová polievka - obrázok 5

6

Pridáme kúsok vňate(zelerová, petržlenová), chvíľku povaríme a hotovo.
Karfiolová polievka - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 1. augusta 2012 o 10:01
    Ja má tiež veľmi rada všetky polievky na tento spôsob,dnes varím podobnú.:-)


  • mamatata2, 1. augusta 2012 o 16:15
    Robievam podobnú, vyskúšam s tvojim cestíčkom.


  • haston, 2. augusta 2012 o 11:25
    prečo sa nazýva karfiolová? ja ju volám zeleninová.. ale inak môže byť chutná.


  • zoffob, 16. apríla 2013 o 16:06
    Juuj mňam, to si ukladám a určite uvarím :))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist