Karfiolová polievka

Karfiolová polievka
Foto: mariana33
mariana33Mariana33, recept pridal: 31. júla 2012 21:55Ďalšie jeho recepty

túto polievku som zbožňovala ako dieťa, je to klasika...také ľahké a rýchle jedlo...

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si orestujeme nakrájané zemiaky a mrkvu. Vďaka opraženej mrkve bude mať polievka krajšiu farbu.
Karfiolová polievka - obrázok 1

2

Zalejeme vodou, pridáme bujón a hrášok. Necháme variť skoro do mäkka.
Karfiolová polievka - obrázok 2

3

Neskôr pridáme karfiol rozobratý na ružičky.
Karfiolová polievka - obrázok 3

4

Pripravíme si redšie cesto z polohrubej múky a vody.
Karfiolová polievka - obrázok 4

5

Cesto zavaríme do vriacej hotovej polievky.
Karfiolová polievka - obrázok 5

6

Pridáme kúsok vňate(zelerová, petržlenová), chvíľku povaríme a hotovo.
Karfiolová polievka - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 1. augusta 2012 o 10:01
    Ja má tiež veľmi rada všetky polievky na tento spôsob,dnes varím podobnú.:-)


  • mamatata2, 1. augusta 2012 o 16:15
    Robievam podobnú, vyskúšam s tvojim cestíčkom.


  • haston, 2. augusta 2012 o 11:25
    prečo sa nazýva karfiolová? ja ju volám zeleninová.. ale inak môže byť chutná.


  • zoffob, 16. apríla 2013 o 16:06
    Juuj mňam, to si ukladám a určite uvarím :))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist