Karfiolová polievka

Karfiolová polievka
Foto: mariana33
mariana33Mariana33, recept pridal: 31. júla 2012 21:55Ďalšie jeho recepty

túto polievku som zbožňovala ako dieťa, je to klasika...také ľahké a rýchle jedlo...

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si orestujeme nakrájané zemiaky a mrkvu. Vďaka opraženej mrkve bude mať polievka krajšiu farbu.
Karfiolová polievka - obrázok 1

2

Zalejeme vodou, pridáme bujón a hrášok. Necháme variť skoro do mäkka.
Karfiolová polievka - obrázok 2

3

Neskôr pridáme karfiol rozobratý na ružičky.
Karfiolová polievka - obrázok 3

4

Pripravíme si redšie cesto z polohrubej múky a vody.
Karfiolová polievka - obrázok 4

5

Cesto zavaríme do vriacej hotovej polievky.
Karfiolová polievka - obrázok 5

6

Pridáme kúsok vňate(zelerová, petržlenová), chvíľku povaríme a hotovo.
Karfiolová polievka - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 1. augusta 2012 o 10:01
    Ja má tiež veľmi rada všetky polievky na tento spôsob,dnes varím podobnú.:-)


  • mamatata2, 1. augusta 2012 o 16:15
    Robievam podobnú, vyskúšam s tvojim cestíčkom.


  • haston, 2. augusta 2012 o 11:25
    prečo sa nazýva karfiolová? ja ju volám zeleninová.. ale inak môže byť chutná.


  • zoffob, 16. apríla 2013 o 16:06
    Juuj mňam, to si ukladám a určite uvarím :))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist