Karfiolová fašírka po taliansko-grécky

2010 - bez fotky2010, 9. mája 2010
Karfiolová fašírka po taliansko-grécky
Foto: 2010

Taka obycajna zeleninova fasirka ( karfiolova) na sicilsky sposob s greckym letnym salatom a greckym jogurtovym dressingom.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2  struciky
100  g
1/2  lyzicky
2 ks
 za hrst
 za hrst
dressing :
150  ml
2  struciky
2  lyzice
grecky salat:
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
 za hrst
2 ks
2  lyzice
2  lyzice
150  ml




Postup

  1. 1

    Karfiol dame uvarit do osolenej vody ( da sa urychlit ze sa rozoberie na mensie hlavicky). Na drobno nakrajame cibulu spenime na rozohriatom oleji a pridame na drobno nakrajany cesnak a pokracujeme zo par minut v duseni. Do misky dame uvareny karfiol ktrory na hrubo roztlacime ako na pyre pridame cibulku a cesnak na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a koprovu vnat, nastruhame si z muskatoveho oriesku, pridame nastruhany parmezan a vajicka osolime a okorenime podla chuti.Poriadne premiesame podla toho ako je zmes riedka , zahustime struhankou .

  2. 2

    Ja som dal zmes schladit - stuhnut do ladnicky cca 30 minut . Na pekac som si dal rozohriat olej ( ten rovnomerny tvar som dosiahol podla rady jedneho sefkuchara , "vykrajoval som zmes naberackou na zmrzlinu a potom obalil v muke). Fasirku vysmazime do zlatista, dobre je dat absorbujuci papier "vysusit"

  3. 3

    salat, grecku oharku nakrajme na drobno, pridame zrelu na drobno nakrajanu paradajku alebo cherry paradajky, jarnu cibulku , cervenu cibulu mensiu na jullien,papriku zelenu na kocky, petrzlenovu vnat na drobno nakrajanu a zalejeme zmesovou extra panensky olej citron a sol korenie.

  4. 4

    jogurtovy dressing, do misky dame grecky jogurt ( je uplne inej chuti ako europsky , viac kremovy) pridame roztlaceny cesnak a citronovu stavu a sol podla chuti.

Diskusia k receptu

2010
Povodne sme isli robit vyprazany karfiol ale nasiel som taky stary sicilsky recept na Polpette di Cavolfiore , ked nemali na maso tak piekly tieto fasirky tak aby sa podobali tvarom masovym gulkam.
A ked uz menime tak sme si tatarku nahradili greckym vybornym jogurton s cesnakom a citronom a troskou soli.
Budeme to robit castejsi lebo karfiol mame radi .
evusik
tak týmto receptom si potešil môjho muža pretože on je karfiolový. Keď sa ho opýtam čo chce na obed? či mäso alebo karfiol - tak karfiol vyhrá na celej čiare, takže týmto receptom ho prekvapím ..... fotka ako vždy krásna
2010
evusik,
dnes sme dojedali , naozaj treba dat do ladnicky schladit zmes , a ten trik pomaha s tou naberackou na zmrzlinu
hkbarbie
@2010 dobry napad s karfiolom, takto robim zeleninove "fasirky" pre deti, oni nevedia, ze jedia zeleninu, myslia si, ze jedia maso (este su male a tak sa daju osalit). Ale s karfiolom som este nerobila, takze diky za dobry recept! A s tym greckym salatom ako stvorene na vystavku! Kedze ja detom jedlo okrem hranoliek nevyprazam, davam to upiect do rury na 180 C poliate roztopenym maslom alebo olivovym olejom a peciem 15 minut, potom obratim a este peciem 10 minut. No a vidis, ten trik s naberackou na zmrzlinu som ti mohla povedat aj ja :-) Prisla som na to sama, ked som chcela, aby vsetko perfektne vyzeralo a detom sa pacila prezentacia :-)
babidka
no , to je nasa mamina -puntickarka :-) ta @hkbarbie :-)))))
@2010 mas u mna dalsi dobry bod / mas ich teda uz dost/ - mame radi zeleninu a kazdy zaujimavy zeleninovy recept je mojim manzelom velmi vychvaleny :-) samozrejme , vsetky zasluhy zoznem ja :-)
marlen
milá@babidka , a ty by si to ešte mohla vylepšiť (ak sa to dá, alebo, samozrejme, nejaké iné tvarohovozeleninové jedlo:)))))) tým tvojim domácim tvarohom, na ktorý myslím odkedy si o ňom písala.....
evusik
@2010 včera som robila tvoje karfiolové fašírky a mali veľký úspech, neostala ani jediná a že ich bolo požehnane. Manžela som načapala ako ich večer o 23,00 vyjedá len tak studené z dresingom. Takže mi pribudol ďaľší chutný recept v mojom repertoári - díky
ursula4
dnes na obed sme si pochutnali na fašírkach,odporúčam ,sú výborné aj s prílohami
lucylee
Včera boli na večeru, najlepšie karfiolové fašírky, aké som doteraz jedla a kombinácia šalát + dresing-fantastická!
2010
@marienka44 , rad by som pomohol ale na Slovensku neviem? lacnejsi ako Parmesan aj podobny chutovo je Taliansky syr Pecorino.
2010
Po case sa znova robili tieto vyborne fasirky len salat bol iny africky -Kachumbari.


ethanel
@2010 super ako vzdy, ten tradicny sicilsky som jedol uz par krat moj sef a kamos je rodeny sicilcan, mam rad tvoje recepty vzdy su super skombinovane chute a dobre to vyzera.
zuzkabluzka
ja zijem na Sicilii uz 13 rokov, moja svokra ku karfiolu na hocijaky sposob pridava slane rybicky- sarde salate(ancovicky)
kopor vobec nie, tu pri Palerme ho malokto pozna, skor sa pridava aniz.
inak, vidim, ze tento rcp je z roku @2010 a ostatne?
2010
@zuzkabluzka , uplne suhlasim , ja mam recept od susedy Heleny je povodom z Kythira a jej muz George od Sirakuz, a odvedla su stale hadky ze sa tak nerobi a kopor sa nikde nedava ( ona stale vari a strci ho vsade a pletie talianske recepty -taku sicilsko ,grecku fuziu vyraba). Inac do vtedy sme robili karfiol len ako vyprazane hlavicky ale ako fasirka je lepsi ked je ochuteny.( teraz som nedaval kopor nie je v sezone ale posekal chilli a bazalku ...)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia