Karfiolová fašírka po taliansko-grécky

Autor receptu: 2010

Taka obycajna zeleninova fasirka ( karfiolova) na sicilsky sposob s greckym letnym salatom a greckym jogurtovym dressingom.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol dame uvarit do osolenej vody ( da sa urychlit ze sa rozoberie na mensie hlavicky). Na drobno nakrajame cibulu spenime na rozohriatom oleji a pridame na drobno nakrajany cesnak a pokracujeme zo par minut v duseni. Do misky dame uvareny karfiol ktrory na hrubo roztlacime ako na pyre pridame cibulku a cesnak na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a koprovu vnat, nastruhame si z muskatoveho oriesku, pridame nastruhany parmezan a vajicka osolime a okorenime podla chuti.Poriadne premiesame podla toho ako je zmes riedka , zahustime struhankou .
  2. Ja som dal zmes schladit - stuhnut do ladnicky cca 30 minut . Na pekac som si dal rozohriat olej ( ten rovnomerny tvar som dosiahol podla rady jedneho sefkuchara , "vykrajoval som zmes naberackou na zmrzlinu a potom obalil v muke). Fasirku vysmazime do zlatista, dobre je dat absorbujuci papier "vysusit"
  3. salat, grecku oharku nakrajme na drobno, pridame zrelu na drobno nakrajanu paradajku alebo cherry paradajky, jarnu cibulku , cervenu cibulu mensiu na jullien,papriku zelenu na kocky, petrzlenovu vnat na drobno nakrajanu a zalejeme zmesovou extra panensky olej citron a sol korenie.
  4. jogurtovy dressing, do misky dame grecky jogurt ( je uplne inej chuti ako europsky , viac kremovy) pridame roztlaceny cesnak a citronovu stavu a sol podla chuti.