Karfiol v jogurtovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dôkladne umyjeme.
  2. Do mažiara dáme soľ, sušené kari lístky a rímsku rascu. Rozdrvíme a preložíme do misy.
  3. Do misy pridáme tiež múku, kypriaci prášok, nadrobno nakrájanú cibuľu, koriandrovú vňať, strúhaný zázvor a zvyšné korenie. Pridáme vodu podľa potreby a vymiešame hustejšie cestíčko.
  4. Karfiolové ružičky obalíme v cestíčku a ihneď vyprážame v dobre rozohriatom oleji.
  5. Tu treba vydržať a nezjesť všetko. Cestíčko je veľmi chutné, mala som čo robiť, aby som neochutnala priveľa :)
  6. Pripravíme si omáčku. V panvici rozohrejeme male množstvo oleja. pridáme horčičné semienka a rímsku rascu. Počkáme kým horčičné semienka prasknú.
  7. Pridáme cibuľu nakrájanu na pásiky.
  8. Poprášime čili korením.
  9. Keď cibuľka mierne zhnedne pridáme strúhaný zázvor a cesnak. Krátko opražíme.
  10. Pridáme kurkumu, premiešame
  11. a zalejeme jogurtom zmiešaným s vodou. Pridáme rozdrvené sušené kari lístky a omáčku privedieme k varu.
  12. Keď mierne zhustne pridáme korenie garam masala.
  13. Na záver pridáme karfiol v cestíčku.
  14. Zľahka premiešame, povaríme 2 minúty a odstavíme.
  15. Posypeme koriandrovou vňaťou a ihneď podávame. V pôvodnom recepte odporúčaju ako prílohu ryžu. Nám toto jedlo najviac chutilo s čerstvým chlebom :) Inšpirovala som sa tu: http://acooksmemoir.blogspot.sk/2012/02/pakora-curry.html