Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dôkladne umyjeme.
Do mažiara dáme soľ, sušené kari lístky a rímsku rascu. Rozdrvíme a preložíme do misy.
Do misy pridáme tiež múku, kypriaci prášok, nadrobno nakrájanú cibuľu, koriandrovú vňať, strúhaný zázvor a zvyšné korenie. Pridáme vodu podľa potreby a vymiešame hustejšie cestíčko.
Karfiolové ružičky obalíme v cestíčku a ihneď vyprážame v dobre rozohriatom oleji.
Tu treba vydržať a nezjesť všetko. Cestíčko je veľmi chutné, mala som čo robiť, aby som neochutnala priveľa :)
Pripravíme si omáčku. V panvici rozohrejeme male množstvo oleja. pridáme horčičné semienka a rímsku rascu. Počkáme kým horčičné semienka prasknú.
Pridáme cibuľu nakrájanu na pásiky.
Poprášime čili korením.
Keď cibuľka mierne zhnedne pridáme strúhaný zázvor a cesnak. Krátko opražíme.
Pridáme kurkumu, premiešame
a zalejeme jogurtom zmiešaným s vodou. Pridáme rozdrvené sušené kari lístky a omáčku privedieme k varu.
Keď mierne zhustne pridáme korenie garam masala.
Na záver pridáme karfiol v cestíčku.
Zľahka premiešame, povaríme 2 minúty a odstavíme.
Posypeme koriandrovou vňaťou a ihneď podávame. V pôvodnom recepte odporúčaju ako prílohu ryžu. Nám toto jedlo najviac chutilo s čerstvým chlebom :)
Inšpirovala som sa tu: http://acooksmemoir.blogspot.sk/2012/02/pakora-curry.html