Karfiol po rímsky

ancurik - bez fotkyancurik, 22. októbra 2013
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 strúčik
3 PL
4 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať,ked cesnak zružovie kvapneme naň studenú vodu,aby nezhorkol.

  2. 2

    Potom pridáme karfiol,osolíme,okoreníme a čo len vsiakne tuk,pridáme vodou zriedený rajčiakový pretlak a karfiol podusíme do mäkka.

  3. 3

    Pri podávaní posypeme karfiol strúhaným syrom,podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

maja1976
Pekny recept ale u mna urcite s hoblinkami parmezanu inac suppper
mirop
priklanam sa k parmezanu, co by v Rime robil emmental, no skusim, vypada to dobre
jaroslava31
Toto je je strááášne dobré. Ja dávam karfiol na cibuľkový základ na oleji, cesnak pridávam až na koniec a podľa mňa je tam nevyhnutná lyžička cukru. Často to varievam len tak pre seba a s varenými zemiakmi je to fantastický obed
jamarlen
určite skúsim, tekúto kombináciu vidím po prvý krát
jamarlen
nuž, pre tých, čo poznajú rajčinovú kapustu - vééééľmi podobá chuť, len nemusíte toľko krájať......ešteže máme rajčinovú kapustu radi:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia