Karé s čiernymi ríbezľami

Autor receptu: andream

Pôvodne som mala v úmysle urobiť mäso na iný spôsob, ale špajza zlyhala... :) nakoniec si myslím, že to bol vynikajúci nápad

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne, trošku naklepeme a na oleji opražíme z každej strany. Ukladáme na zapekaciu misu. Vo výpeku opražíme malú nakrájanú cibuľku, pridáme šampiňóny, roztlačený cesnak, vegetu, horčicu, čierne korenie, alebo aj iné koreniny podľa Vašej chuti. Trošku opražíme a zalejeme šťavou z ríbezľového kompóta. Dusíme cca 5 min. Keď je to hotové pridáme do zmesi maslo, pomiešame a vypneme.
  2. Na každý rezeň dáme plátok šunky, udusenú zmes šampiňónov, posypeme ríbezľami a nastrúhaným syrom.
  3. Prikrijeme alobalom a pečieme - ja na 150 st. cca 40 min. Na konci dopekáme odkryté.