Karé na tymiáne (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...pečené karé s kožou, na tymiáne, lesných hubách, horčici a víne, podával som so špenátovou ryžou...

6
porcií
40 minút
príprava
100 minút
na 170 °C

Postup

  1. ...kožu na mäse som narezal na kocky a potom som karé nožom upravil na plát, ktorý som ešte narezal...asi takto...
  2. ...osolil som ho, dochutil tymianom a čerstvo mletým korením. Cesnak, asi tri strúčiky som nakrájal a dal na mäso, potom som ho natrel plnotučnou horčicou...
  3. ...zroloval som ho, do zárezov na koži som rukou vtrel soľ a olej, dochutil som mletým korením, tymianom a previazal som špagátom. Do keramického hrnca som nahrubo nakrájal cibuľu, pridal som strúčiky cesnaku, sušené lesné huby, sušené paradajky a nakrájanú zelenú papriku. Dochutil som soľou a tymianom, podlial dobrým suchým vínom a vodou...
  4. ...zakryté som dal do rúry asi na 93 minút, pri 170°C...potom som ho nechal schrumkovatieť odkryté...
  5. ...mäso som vybral a nechal som ho odpočinúť. Šťavu som zredukoval a dochutil. Medzitým som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu a lístky špenátu, pridal som prebratú a umytú ryžu. Chvíľku som ju restoval a potom som ju zalial vriacou vodou. Po 15 minútach som ju odstavil a nechal dôjsť. Potom stačí naložiť na taniere a ...dobrú chuť :)