Kapustové pocisky celozrnné

Autor receptu: anina6

Mám dobré skúsenosti s celozrnnou hladkou múkou, tak som z nej spravila aj fliačky so sladkou kapustou. Po východniarsky im hovoríme, že pocisky. Jedlo ako stvorené na sobotný obed.

60 minút
príprava

Postup

  1. Na cesto si najprv preosejeme polohrubú múku, k nej pridám celozrnnú múku a vajíčko. Prilievam vlažnú vodu a vypracujem cesto, ktoré je tmavšie ako obyčajne. Cesto rozvaľkamé a necháme oddychovať asi tri štvrte hodinky až hodinku. Za ten čas si pripravíme kapustu. Nakrájame, posolíme a dobre vymágame, aby sa dobre opražila. Cibuľku speníme na oleji alebo na masti, posypeme rascou a pridáme kapustu. Popražíme a podlejeme trochou vody. Udusíme do määkka.
  2. Cesto, ktoré nám mierne vyschlo, poriadne pomúčime, preložíme na poly, potom ešte raz na poly a krájame pásy, z ktorých krájame trojuholníčky, tzv. pocisky. Takto vyzerajú ked sa krájajú.
  3. Potom si už len pripravíme vriacu vodu, v ktorej tieto pocisky uvaríme. Pred vhodením do vody ich ešte preosejem cez sito, aby sa zbavili prebytočnej múky. Po uvarení, scedíme, trošku prepláchneme a priemiešame udusenú kapustu. Polejeme opraženým maslom a môžeme servírovať. Podľa chuti prisolíme a okoreníme.