Kapustové pocisky celozrnné
Autor receptu: anina6
Mám dobré skúsenosti s celozrnnou hladkou múkou, tak som z nej spravila aj fliačky so
sladkou kapustou. Po východniarsky im hovoríme, že pocisky. Jedlo ako stvorené na
sobotný obed.
Postup
- Na cesto si najprv preosejeme polohrubú múku, k nej pridám celozrnnú múku a vajíčko. Prilievam vlažnú vodu a vypracujem cesto, ktoré je tmavšie ako obyčajne. Cesto rozvaľkamé a necháme oddychovať asi tri štvrte hodinky až hodinku. Za ten čas si pripravíme kapustu. Nakrájame, posolíme a dobre vymágame, aby sa dobre opražila. Cibuľku speníme na oleji alebo na masti, posypeme rascou a pridáme kapustu. Popražíme a podlejeme trochou vody. Udusíme do määkka.
- Cesto, ktoré nám mierne vyschlo, poriadne pomúčime, preložíme na poly, potom ešte raz na poly a krájame pásy, z ktorých krájame trojuholníčky, tzv. pocisky. Takto vyzerajú ked sa krájajú.
- Potom si už len pripravíme vriacu vodu, v ktorej tieto pocisky uvaríme. Pred vhodením do vody ich ešte preosejem cez sito, aby sa zbavili prebytočnej múky. Po uvarení, scedíme, trošku prepláchneme a priemiešame udusenú kapustu. Polejeme opraženým maslom a môžeme servírovať. Podľa chuti prisolíme a okoreníme.