Kapustová haruľa

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

Jednoduché a fajnové jedlo...opäť som mala príležitosť použiť zbytky z nedelného obedu, tentoraz mi zostali prsíčka..

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 gsoľ
50 g
100 g
150 g
 podľa chuti
štipka
2 lyžice
1 strúčik
1 ks
2 lyžice na vysmážanie
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistím a postrúham.Do rajnice dám lyžicu oleja a pokrájam do neho cibuľu.Sudovú kapustu pokrájam na menšie kúsky a pridám ju na cibuľu.Spolu podusím s pridaním mletého korenia.Všetko nechám dobre upražiť.Keď je totové, nechám chvíľku vychladiť a potom kapustu zmiešam s postrúhanými zemiakmi.Pridám pokrájaný cesnak, hladkú múku 1 vajce a urobím cesto. Takého kapustové haruľky opečiem z oboch strán an horúcom oleji. Kuracie mäsko zo zbytkov nedelného obedu pokrájam na kocočky, pridám postrúhaný syr a uhorku pokrájanú na kocky.Na upečené haruľky rozdelím mäskovú zmes

  2. 2

    posypem syrom a chvíľku prikryjem tanierom, pretože haruľky sú ešte horúce a syr sa na nich ľahko rozpustí.Ako prílohu môžme dať ľubovolné šaláty, uhorky , proste čo nám chutí..

Diskusia k receptu

erzsebetty
Výborný receptík, aj v tom prípade, že z nedele mi neostane nič, ukladám:)
tatranka
Práve dnes som čítala tento recept v časopise Báječná žena. .Myslím,že ho v sobotu na obed skúsim.Len tam neuvádzali posypať syrom.No mne sa zdá ten syr veľmi dobrý nápad.
izabella929
tatranka, ano? neviem, ale ten syr dá romu jedlu taký šmrnc..nám to chutilo veľmi a fantázii sa medze nekladú...)))) veď ty to vieš, lebo všetko prepracuješ...poznám to už.-))
sisinka131
Aj ja ukladám, urobím na najbližšiu nedeľu... Ďakujem za nápad, čo stále s kyslou kapustou a haruľu moc ľúbime...
izabella929
sisinka131...nuž, treba všetko vyskúšať..) treba ju papkať, je dobrá proti vírusom.-)) dík za komentárik.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia