Foto: klaura
Viem ... už ich tu má aj Tinca, ale tieto sú iné, sladko-slané posypané čiernym korením ... tak som ich vždy mala rada.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú hlávku kapusty nastrúhame na strúhadle nadrobno. Vo väčšom kastróle na oleji necháme sklaramelizovať cukor a po zhnednutí pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme, posolíme a pomaly dusíme do mäkka. Podlievame troškou vody.
- 2
Medzi tým si uvaríme fliačky, do vody cvrkneme trochu oleja, aby sa nezlepili. Uvarené "al dente" zlejeme a pridáme k udusenej kapuste. Tá by na konci už nemala mať žiadnu vodu. Dobre premiešame, dochutíme, aby chuť bola vyvážená a posypeme mletým čiernym korením. Podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tiež korením
recept, který se nevaří na Slovensku.