Kapustné fliačky

klaura - fotkaklaura, 13. júla 2010
Kapustné fliačky
Foto: klaura

Viem ... už ich tu má aj Tinca, ale tieto sú iné, sladko-slané posypané čiernym korením ... tak som ich vždy mala rada.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
350 g
asi 3 PL
2 - 3 PL (podľa veľkosti kapusty)




Postup

  1. 1

    Očistenú hlávku kapusty nastrúhame na strúhadle nadrobno. Vo väčšom kastróle na oleji necháme sklaramelizovať cukor a po zhnednutí pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme, posolíme a pomaly dusíme do mäkka. Podlievame troškou vody.

  2. 2

    Medzi tým si uvaríme fliačky, do vody cvrkneme trochu oleja, aby sa nezlepili. Uvarené "al dente" zlejeme a pridáme k udusenej kapuste. Tá by na konci už nemala mať žiadnu vodu. Dobre premiešame, dochutíme, aby chuť bola vyvážená a posypeme mletým čiernym korením. Podávame.

Diskusia k receptu

honestka
ja ich mam rada s korenim a moj manzel s cukrom a bez slaninky... dobre jedlo!
jody
takto ich robím aj ja, mňam
janger
Na toto jedlo som uz uplne zabudla! Velmi som to mala volakedy rada. Odkladam do KK.
babav
Presne tak ,na sladko ,ich varievala moja mama.Dakujem za spomienku!
frezia68
Takto ich robím aj ja MČK dávam hneď so soľou pri dusení....a karamel je základ :-)))
stefanm
Aj moja manželka ich miluje.Ale musia byť z normálneho hneteheho cesta (ako na rezance ale trochu mäkšie)!!!Keby som jej urobil "cestoviny" tak...
klaura
@stefanm ano, uznávam že domáce cestoviny sú oveľa lepšie, ja ich tiež niekedy urobím ... ale keď všetci doma chcú jesť "a rýchlo, rýchlo, lebo sme hladní ... " :)
alzbetka2
aj ja ich takto robím, len ako píše stefanm, z domácimi cestovinami. ale keď čas súri, tak...

jeka
aj ja ich mám rada, ale pracovala som v jednej rešatavračke a tam ich robili s brokolicou.Normálne ju pomleli a potom ju udusili ako kapustu.A viete,že boli dobre.
celka
Tak toto jídlo vůbec neznám. Ještě že jsem tu Varechu objevila - spestřil se nám doma jídelníček. Musím se revanžovat a také přidat nějaký
recept, který se nevaří na Slovensku.
evanaaa
Takto sme ju aj my doma robili, toho cukru na karamel nebolo veľa,takže boli vlastne slanosladké, teda, viacej slané , iba brat si ich cukrovil. Slaninku a pod. som neskúšala, neviem, či by mi to chutilo ako tieto jednoduché. Hlávka kapusty by mala byť tvrdšia, aby sa lepšie strúhala.Je to jedno z tých " spomienkových " jedál, na ktoré sa zabúda a po čase vracia.
sjuz
presne takto ich robievala moj mama....už som toto jedlo nejedla roky.... veľmi to mám rada:)
dublinka
Mňamm, ako dávno som ich už nejedla...Vďaka za pripomenutie. Ja ich mám rada slané, s korením...a rovnako sa dajú urobiť aj z kalerábu miesto kapusty..
bozulka
Robievala som ich tiež presne takto,len niekedy som ešte jemne posypala práškovým cukrom.Ale odkedy nemôžem robiť domáce cestoviny tak som ich nerobila,lebo kupované fliačky mi nechutili/ jedna prevarená,druhá polo varená/ aj som stále miešala a nepomohlo,tak ma to prestalo baviť.Ale na domáce by som sa nechala pozvať...
evanaaa
Bozulka, treba vyskúšať, niektoré kupované cestoviny - tu fliačky sa nedajú zahanbiť, treba hľadať a vyskúšať. Ani ja už nerobím, kupujem väčšinou tie z tvrdej pšenice.
bozulka
@evanaaa , ďakujem tak budem skúšať,možno budem mať šťastie.Ešte skúsim v BIO,tam som neskúšala.
likalu
Fliačky, nech sú čímkoľvek, kapusta /na sladko, na slano/ granadír, to je to pravé, len z domácich fliačkov.
lucinkaaa
dakujem za pripomenutie. Rozmyslala som co urobim z tej kapusty co mi pomaly odchadza v tej chlaadnicke a vybrala som spravne... chlap sa oblizoval vsade a o pekny vecer som mala postarane ...ano, laska ide cez zaludok :)) dakujem
mariana33
určite to vyskúšam aj s tým cukrom...pravdupovediac nenapadlo ma to, mamina ich vždy robila bez cukru....takže dnes tá kapusta padne a keďže došli kupované fliačky...budú domáce...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia