Kapustné fliačky

Autor receptu: klaura

Viem ... už ich tu má aj Tinca, ale tieto sú iné, sladko-slané posypané čiernym korením ... tak som ich vždy mala rada.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú hlávku kapusty nastrúhame na strúhadle nadrobno. Vo väčšom kastróle na oleji necháme sklaramelizovať cukor a po zhnednutí pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme, posolíme a pomaly dusíme do mäkka. Podlievame troškou vody.
  2. Medzi tým si uvaríme fliačky, do vody cvrkneme trochu oleja, aby sa nezlepili. Uvarené "al dente" zlejeme a pridáme k udusenej kapuste. Tá by na konci už nemala mať žiadnu vodu. Dobre premiešame, dochutíme, aby chuť bola vyvážená a posypeme mletým čiernym korením. Podávame.