Kapustné fliačky
Autor receptu: klaura
Viem ... už ich tu má aj Tinca, ale tieto sú iné, sladko-slané posypané čiernym korením ... tak som ich vždy mala rada.
4 porcie |
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú hlávku kapusty nastrúhame na strúhadle nadrobno. Vo väčšom kastróle na oleji necháme sklaramelizovať cukor a po zhnednutí pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme, posolíme a pomaly dusíme do mäkka. Podlievame troškou vody.
- Medzi tým si uvaríme fliačky, do vody cvrkneme trochu oleja, aby sa nezlepili. Uvarené "al dente" zlejeme a pridáme k udusenej kapuste. Tá by na konci už nemala mať žiadnu vodu. Dobre premiešame, dochutíme, aby chuť bola vyvážená a posypeme mletým čiernym korením. Podávame.