Kapusta s paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: oco

Mladá kapusta je dobrá na veľa spôsobou.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu očistíme,nakrájame na tenké rezance,paradajky sparíme,olúpeme a nakrájame na drobné kocky,slaninu na pásiky,klobásku a očistené zemiaky na malé kocky a cibuľu nadrobno.
  2. Na oleji opražíme slaninu,potom pridáme klobásku,keď sú vyškarené tak ich vyberieme na tanier.Do výpeku dáme restovať cibuľu,pridáme zelenú papriku,potom zarezanú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky,osolíme ,dáme soľ,korenie ,podlejeme vodou a dusíme.Keď je kapusta polomäkká pridáme paradajky,dochutíme a dusíme do mäkka.
  3. Dusená kapusta je hotová.Podávame ju len tak,alebo s pečenými rebrami,alebo s odloženou opečenou slaninkou s klobáskou,každému podľa jeho chuti.Dobrú chuť.