Kapusta po ázijsky s bôčikom

2010 - bez fotky2010, 23. apríla 2010
Kapusta po ázijsky s bôčikom
Foto: 2010

Dnes naobed som bol u znameho a prave dorobili tento krasny super chrumkavy bocik .Tak som dostal vysluzku a mi sme prirobili kapustu ale Zobraziť celý popisDnes naobed som bol u znameho a prave dorobili tento krasny super chrumkavy bocik .Tak som dostal vysluzku a mi sme prirobili kapustu ale taku miestnu. Takze sechuanska kapusta s chrumkavym bocikom (siu youk).

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
2 ks
2  struciky
2 ks
1  cm
1 lyzica
1 lyzica
2  lyzice
1 lyzica
1  lyzicka
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Kapustu mensiu europsku alebo cinsku pokrajame na vacsie kocky cca. 2 cm ( nie ako u nas na struhadle). Dame do misky posolime .Do rozhriateho woku pridame lyzicu sezamoveho oleja a dame na drobno nakrajany cesnak , na drobno nakrajany zazvor a jarnu cibulku a na kusky nakrajane susene feferonky.Kratko spenime . Pridame nakrajanu nasolenu kapustu dame podla chuti sojovej omacky a cinskeho octu posipeme cukrom podlejeme vodou .Dusime podla chuti , u nas do polochrumkava.

  2. 2

    Chrumkavy bocik sa vacsinou kupuje v malych poulicnych stankoch a nevyraba sa doma .Casova priprava a marinovanie je pomerne technologicky zlozita a prisada ako fermentovane cervene fazulky (nam yue) asi aj tak nemaju.Pre tych co chcu aj tak skusit prikladam link. http://tastytreats.wordpress.com/2009/02/08/making-chinese-crispy-pork-belly-siu-youk/

Diskusia k receptu

2010
cistinka
Ako moja babka hovorila , na daco zomriet musime a nech je to od dobreho.
Presvedcil som mojho syna ze ten bocik vyrobime ,ty azijcania maju uplnu technologicku vedu v priprave je to jedno z ich najoblubenejsich jedal a su sampioni v marinovani a priprave.
Len tak pre zaujmavost v azijskom masiarstve je dobry bocik drahsi ako stehno alebo karmenadla.
babidka
ja som sa raz toho fajnoveho maska nemohla dojest , tak mi to chutilo..:-)) ta korocka je taka chrumkava a pekne mi to pukalo pod zubami , mnaaaam:-)))

michsamant
bocik to je to co sa opaprikuje a tusim vari sa to a potom sa toho clovek nevie dojest,ano??
babav
@2010 , taky krasne prerasteny bocik tu nepredavaju.Pasca na oci a chutove bunky,ale moj zaludok ani zlcnik neprotestuje!
gittka
bôčik môžeme vždy!super zdravé žrádlo!!!
cistinka
mne by stačila aj tá kôrka :-)))
Miška áno....to je ono!
honestka
Ako vidim, vsetci co mame radi taketo veci chodime nakupovat k cinanom maso, a do deli ine dobroty, ktore nam stale chutove chybaju.
Aj na klobasove maso chodime k nim dokonca si dali urobit mriezku, aby nam ho mohli pomlet inac ako hamburger najemo. Su to velmi sikovni obchodnici a pre biznis urobia ozaj vsetko.
Na takomto chutnom jedle mozem kludne existovat! Krasa...
kuchticka
2010, ten bocik vyzera..... no, ze bych sa donho hned zahryzla. Super. Ale taky bocik u nas nezozeniem a ked niekedy bocik vidim, tak je drahsi ako krasne kotlety bez kosti. Oni vsetko davaju na ten ich BAKON, ktory mi aj tak nechuti, lebo to nevedia vyudit tak ako v Europe.
jezibabka1
milujem pečený bôčik OOOOOHHHHH! Síce sa mi každý čuduje, lebo mastné nezjem, ale bôčikom sa ládujem, kým nieje pekáč prázdny:)))) (ale nechám aj rodine:))))
hannah22
2010- ten bôčik stojí za hriech a to krásne aranžmá , píšem a prehľtam slinky a uvažujem kedy zhrešíme ... :))
2010
hanah22
ani sa mi vela neuslo schoval som to vsetko do ladnicky bude pekny obed ale som neratal so synom co prisiel vyhladnuty z nocnej a spraskal to na ranajky...
sracz
Ach jaj! Opäť dobrotka; za domáci knedlík sa prihováram aj ja a každý (bez rozdielu pohlavia, veku, farby pleti i vierovyznania) kto urobí lepší ako ja, má u mňa deci drienkovice! Honestka, milá, s čínskymi obchodmi a hlavne úslužnými obchodníkmi máš pravdu; u nich veľmi rád nakupujem aj ja; až sa vrátim z Omaha Nebraska, kúpim, urobím, odfotím a napíšem svoj recept na plnený bôčik = bars fajne - prudko jedlé, na ceplo aj na žimno! 2010 - veľmi vydarený recept, úprimne blahoželám a pridávam "Keď do pekla, tak na bielom koni"! Michsamantka, to čo popisuješ je lalok, po vihodňarsky "podharľina" (harlo=hrdlo), uvariť v slanej, oMČKovanej vode s troškou bobkáča a po uvarení celý omazať pastičkou z mletej červenej papriky (kto chce a má rád, pridá aj pálivú, podľa chuti), soli a pretkačeného cesnaku. Dobrota s kyslou uhorkou, alebo prikrajovanou červenou cibuľou, alebo horčicou, alebo chrenom, alebo všetkým dokopy, alebo inšó (Blades = silné nervy z rebarbory v sladkokyslom náleve; .......; Krešuho samokvašky). Naj prebača, aľe pošľintal som sebe klavesnicu PC jak pavlovov pes.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia