Kapusta po ázijsky s bôčikom

Autor receptu: 2010

Dnes naobed som bol u znameho a prave dorobili tento krasny super chrumkavy bocik .Tak som dostal vysluzku a mi sme prirobili kapustu ale taku miestnu. Takze sechuanska kapusta s chrumkavym bocikom (siu youk).

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu mensiu europsku alebo cinsku pokrajame na vacsie kocky cca. 2 cm ( nie ako u nas na struhadle). Dame do misky posolime .Do rozhriateho woku pridame lyzicu sezamoveho oleja a dame na drobno nakrajany cesnak , na drobno nakrajany zazvor a jarnu cibulku a na kusky nakrajane susene feferonky.Kratko spenime . Pridame nakrajanu nasolenu kapustu dame podla chuti sojovej omacky a cinskeho octu posipeme cukrom podlejeme vodou .Dusime podla chuti , u nas do polochrumkava.
  2. Chrumkavy bocik sa vacsinou kupuje v malych poulicnych stankoch a nevyraba sa doma .Casova priprava a marinovanie je pomerne technologicky zlozita a prisada ako fermentovane cervene fazulky (nam yue) asi aj tak nemaju.Pre tych co chcu aj tak skusit prikladam link. http://tastytreats.wordpress.com/2009/02/08/making-chinese-crispy-pork-belly-siu-youk/