Kapusta po ázijsky s bôčikom
Autor receptu: 2010
Dnes naobed som bol u znameho a prave dorobili tento krasny super chrumkavy bocik
.Tak som dostal vysluzku a mi sme prirobili kapustu ale taku miestnu.
Takze sechuanska kapusta s chrumkavym bocikom (siu youk).
2-3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu mensiu europsku alebo cinsku pokrajame na vacsie kocky cca. 2 cm ( nie ako u nas na struhadle). Dame do misky posolime .Do rozhriateho woku pridame lyzicu sezamoveho oleja a dame na drobno nakrajany cesnak , na drobno nakrajany zazvor a jarnu cibulku a na kusky nakrajane susene feferonky.Kratko spenime .
Pridame nakrajanu nasolenu kapustu dame podla chuti sojovej omacky a cinskeho octu posipeme cukrom podlejeme vodou .Dusime podla chuti , u nas do polochrumkava.
- Chrumkavy bocik sa vacsinou kupuje v malych poulicnych stankoch a nevyraba sa doma .Casova priprava a marinovanie je pomerne technologicky zlozita a prisada ako fermentovane cervene fazulky (nam yue) asi aj tak nemaju.Pre tych co chcu aj tak skusit prikladam link.
http://tastytreats.wordpress.com/2009/02/08/making-chinese-crispy-pork-belly-siu-youk/