Kapor v mandľovom obale
Autor receptu: redakcia
Vianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s osobnými chuťami a modernými trendmi. Ja osobne mám túto vianočnú výzvu mimoriadne rád.
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Osušené filety z kapra nasolíme a obalíme v múke, vo vajíčkach a v strúhanke zmiešanej s nasekanými mandľami alebo mandľovými lupienkami. Na panvičke rozohrejeme olej a obalené filety pomaly vyprážame na miernom ohni, aby mandle nezhoreli.
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Do uvarených zemiakov pridáme časť masla a topený syr, premiešame a tvarujeme.
- <b>Šalát:</b> Očistenú mrkvu narežeme na rezance, rovnako aj fenikel. Na panvici s maslom si opečieme cibuľku, cesnak, mrkvu a fenikel, tak aby zelenina ostala ešte chrumkavá, a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.