Kápiový pikant (fotorecept)

Autor receptu: zasterka

Nátierka so všestranným využitím v kuchyni... ideálna na chlebíky vo vajíčku či hrianky, do marinád, do omáčok na mäso i cestoviny...

60 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme kápiu, feferónky (môže byť ľubovoľná štipľavá paprička), cesnak a cibuľu.
  2. Všetky suroviny postupne postrúhame na tenkom strúhadle alebo v sekáči najemno rozsekáme.
  3. Takto pripravené dáme do hrnca, pridáme olivový olej, ocot a soľ.
  4. Varíme do zhustnutia (1,15 - 1,5h.). Potom pridáme kečup a paradajkový pretlak.
  5. Spolu ešte chvíľu povaríme (15-20 min.). Vychladnuté rozmixujeme ponorným mixérom. Nalejeme do pohárov (najlepšie 200-400ml) a sterilizujeme 20 minút. Z uvedeného množstva urobíme 9 pohárikov (200ml).