Kandizovaný batát

sandriw - fotkasandriw, 15. februára 2015
Kandizovaný batát
Foto: sandriw

Daigaku Imo alebo Univerzitné sladké zemiaky je sladkosť, ktorá je v Japonsku obľúbená počas veľkých festivalov organizovaných univerzitami po celej krajine na jeseň. Tradične Zobraziť celý popisDaigaku Imo alebo Univerzitné sladké zemiaky je sladkosť, ktorá je v Japonsku obľúbená počas veľkých festivalov organizovaných univerzitami po celej krajine na jeseň. Tradične sa pripravujú tak, že sa batáty do chrumkava usmažia v horúcom oleji a potom sa obalia v cukrovom sirupe. Toto je zjednodušená verzia z blogu jednej s mojich obľúbených japonských kuchárok (www.justonecookbook.com). Pripravte si tento vynikajúci chrumkavý dezertík :3 Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 PL
4 PL
1 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Batát si poriadne očistíme pod vodou (šupku nešúpeme) a nakrájame do tvaru pripomínajúci ihlančeky veľké asi 3 cm. Vložíme na 15 minút do studenej vody, aby sa odstránil prebytočný škrob. Vodu 2 – 3 krát vymeníme.

  2. 2

    Na panvici si zmiešame cukor, olej, sójovú omáčku a ocot. Kúsky batátu si osušíme papierovou utierkou a vložíme do panvice. Panvicu zakryjeme pokrievkou obalenou kuchynskou utierkou, aby nám skondenzovaná voda nekvapkala späť do panvice.

  3. 3

    Zapneme oheň na stredný plameň. Keď počujeme bublanie stíšime plameň na nízky a varíme 2 minúty. Potom pokrievku odokryjeme a batáty ďalej pečieme 8 – 10 minút tak, že ich každé 2 – 3 minúty obraciame, aby boli všetky strany do zlatohneda opečené.

  4. 4

    Či sú batáty dostatočne mäkké vyskúšame špáradlom. Keď sú hotové, posypeme na suchej panvici orestovaným čiernym sezamom.

Diskusia k receptu

tinca
môže to byť chutné a máš krásne foto:)
sandriw
@tinca : ďakujem :)

@zuzanka1367 : nie je problém, použité ingrediencie dnes dostať skoro v každých potravinách a príprava je naozaj ľahká ;)

Ešte som zabudla zdôrazniť, že najlepšie je použiť panvicu s nepriľnavým povrchom, keďže cukor skaramelizuje :)
jozka2
Sandriw,az teraz som objavila tvoj recept,vyzera uzasne,robim podobne no ine ingred.tvoj urcite vyskusam v najblizsom case,ide sviatok Vdakyvzdania tak bude premiera pre rodinu a znamych.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia