Krémová kalerábová polievka
Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme
a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca
dáme olivový olej, pridáme horčičné
a koriandrové semiačka a na miernom
ohni ich pomaly restujeme asi 3 minúty.
Pridáme umytú nakrájanú zeleninu a restujeme asi 10 minút.
- Podlejeme vínom, pridáme vodu, aby
bola zelenina zakrytá, osolíme a varíme
domäkka, až kým nie je zelenina úplne
rozvarená.
- Potom rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku precedíme cez
sitko, prevaríme a dosolíme. Do hotovej
zľahka zašľaháme maslo.
- Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového
korenia, celého korenia a bobkového
listu uvaríme sladkokyslý nálev. Mrkvu
očistíme a škrabkou na zemiaky naškrabeme dlhé pásy. Namočíme do horúceho nálevu, kde ich necháme asi hodinu
marinovať. Polievku podávame s mrkvou
a tekvicovými semienkami.
|