Kakaové slimáky bleskovky fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 20. januára 2014
Kakaové slimáky bleskovky (fotorecept)
Foto: alex37

Tento recept ma zaujal tým, že je to bleskovka. Trvá to fakt len 45minút a máte napečené. Cesto je vláčne, ľahučké a mäkkučké a zvláštne Zobraziť celý popisTento recept ma zaujal tým, že je to bleskovka. Trvá to fakt len 45minút a máte napečené. Cesto je vláčne, ľahučké a mäkkučké a zvláštne tým, že neobsahuje kvasnice ale tvaroh. Žiaľ neviem ako sa chová na druhý deň, nakoľko nám nezostal ani kúsoček ešte v priebehu hodiny všetko zmizlo :-)

14
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
0,5 dcl
5 PL
100 g
 štipka
1/2 bal.
PLNKA:
2 PL
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Ručným mixérom vymiešame tvaroh s cukrom a postupne pridáme mlieko a olej.

    Kakaové slimáky bleskovky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zmesi ručne primiesime múku rozmiešanú so štipkou soli a s práškom do pečiva.

    Kakaové slimáky bleskovky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme olejom a posypeme cez sitko zmesou kakaa a práškového cukru.

    Kakaové slimáky bleskovky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zatočíme a nakrájame dvojcentimetrové slimáčiky.

    Kakaové slimáky bleskovky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uložíme na plech s papierom na pečenie /ja som dala na fóliu/. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 180°C cca 15´. Neodporúča sa prepiecť, aby cesto nestvrdlo.

    Kakaové slimáky bleskovky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

anina6
vyzerajú veľmi chutne tieto tvoje slimáčiky, už sa teším ako sa mi vydaria @alex37.
oxana
Co znamena PL? dekuji za odpoved. Oxana.
oxana
Do kakaove slimaky muzu pridat olej veskereho druhu , jako napr slunecnicovy nebo orechovy a pod.. ? Dekuji Oxana.
alex37
dievčatá ďakujem vám všetkým za záujem o mojich "slimákov", budem rada ak vyskúšate a ešte radšej ak sa podaria a budú chutiť ;-)
PL- polievková lyžica :-)
Olej som dala slnečnicový, ale orechový tiež môže byť fajn. Môže byť aj roztopené maslo :-)
luss44
páčia sa mi, aký tvaroh je lepší - hrudkový alebo jemný?
alex37
@luss44 , dala som klasický hrudkový, v ceste keď sa zamiesilo to bolo vidieť, ale teplom sa asi roztopil, neviem ako by sa choval jemný, či neobsahuje viac vody? :-)
luss44
@alex37 až potom som si všimla na 1.foto, že si použila hrudkový, s jemným by bolo cesto fakt redšie. Zajtra asi vyskúšam :)
alex37
@luss44 , budem rada, hlavne nech sa vydaria, možno na kakao by som najbližšie dala viac oleja ako 2PL alebo to maslo :-)
1x eluska
sonulienka
Cesto ma veľmi zaujalo tiež vyskúšam ale plniť budem asi makovou plnkou skúsim tak a dám vedieť.
mimi63
Vyskúšané, výborné, uskladnené v mirkroténe, skvelé aj na druhý deň.
Uložené, dík.
michi284
alex37, tak včera som ich hneď piekla s malými zmenami, nizkotučný tvarok, hnedý cukor a celozrnná múka a sú božské... nikto nechcel veriť, že nie sú kysnuté... určite budem sledovať vaše recepty...
1x venora
alex37
@michi284 , a ja vyskúšam podľa tvojej zdravej alternatívy /suroviny doma mám/, som rada že aj mojim malým pričinením sa ti podarilo prekvapiť :-) priznám sa, že ja sama som bola prekvapená kvalitou cesta..stálo to za to a teším sa na zdravú verziu :-)
alex37
@luss44 , som rada že si spokojná, máš ich krásne, takže potvrdené aj z tvojej strany, že sú aj časovo nenáročné, ďakujem :-)
tekulka
Dnes ráno som si privstala a urobila deťom raňajky do postele s Tvojimi vynikajúcimi kakaovými slimákmi. Mali veľký úspech. :-)
Mala som stále nutkanie ich ešte pred vložením do rúry potrieť ale odolala som.
Celá rodinka Ďakuje za recept.
alex37
@tekulka , aj ja ďakujem za tvoje milé slová, som rada že všetkým chutili, neuveríš, ja som si tiež dnes privstala, môj chlap spravil zapekané chlebíčky, a ja podľa @michi284 že spravím zdravé, takže nízkotučný tvaroh, celozrnná múka a miesto hnedého cukru som dala normálny..xi,xi takže na pol zdrave :-)
...som rada že som mohla tento skvelý recept posunúť ďalej:-)
janalad
dakujem za super recept.
Pridavam sa k ostatnym zienkam, ktore vyskusali a chvalia, naozaj rychla priprava, vstkym chutilo, nabuduce skusim s makom
alex37
@maculienka123 , kľudne použi plnku akú chceš určite nič nepokazíš, my sme doma kakaovo - čokoládový, preto ma to neláka meniť :-)
anna123
Ďakujem za recept, dnes som ich piekla - sú výborné.
nena73
@alex37 : skusala som Vas receptik a stalo sa mi ,ze cesto bolo velmi riedke,ved 500 ml mlieko a 250g muky sa mi zda trocha vela.Pridala som viac ako 500 g muky. Piekla som ich cca 30 min a este nie su ruzove. Ale ved kazda rura pecie inak. :-). Dufam,ze budu chutit. Takze v mojom pripade cista improvizacia.
nena73
@alex37 : bozeeee uz viem. Zle som si precitala jednu surovinu. Hold stara brusla som :-D.
alex37
@anna123 , som rada že chutili, aj u nás sa stali obľúbenými :-)
@nena73 , no čo už, stáva sa, pýta si to repete 1/2 dcl MLIEKO, a budú suprové ;-) / a čo z toho vzniklo nakoniec??/
nena73
@alex37 : vznikli z toho kakaové slimáky,len menej sladké,ale keďže som extrémne súťaživý typ dnes si dám druhé kolo a verím,že to dám za 5* :-)
alex37
@nena73 , hlavne že to nevzdáš, aj ja som nejako tak..určite budú OK dnes :-) Veľa šťastia ;-)
zmrzlinka0123
super recpet, skúšala som aj škoricové a mali úspech. :) nešetrila som a použila som mletú škoricu, ale aj škoricový cukor, aj trochu kryštálového :) vdaka za bleskovy a chutny repcet :)
canita
super vyzeraju :) z takehoto mnozstva vyjde iba 14 kuskov?
europizza
boli vynikajúce, uz je po nich (aj po druhej varke) :)





namiesto oleja som pouzila maslo.
sophi123
Dakujem za super recept:-) mal velky uspech aj u nasich skotskych priatelov:-)
havino
toľká odozva na ne a ja ich nevidela? sú na programe teda, páčia sa mi zložením, aj rýchlosťou, použijem špaldovú, riziko beriem na seba, som si toho vedomá, dám vedieť
alex37
@havino , vyskúšala som ich so špaldovej, s hnedým cukrom /môžeš dať aj sladidlo/ a nízkotučným tvarohom, boli trošička hutnejšie ale vynikajúce, budem rada ak vyskúšaš :-)
alex37
marika21, sú výborné a jednoduché, vyskúšaj :-)
gianni
dnes som ich urobila,syn síce skonštatoval že sú sladké,ale možno preto lebo som ako plnku dala nutelu,ale mne sa páčili....
alex37
@gianni , som rada, že si vyskúšala, tá nutela určite urobila svoje :-), kakao je horké asi preto moje neboli také sladké :-)
havino
@alex , ja som veľmi milo prekvapená, potešená, ja si vôbec nepamätám či som niekedy piekla z tvarohového cesta, toto cesto je tak mäkkulinké, nadýchané, ja dala celý PDP, ale to aj z dôvodu, tak mi radili v Ľubochni pre Dia manžela, no ale cesto ukážkové, radosť gúľať, stáčať, proste rýchlovka na počkanie, doslova, suroviny mi sadli na chlp, už aj ide do kolonky odskúšané, to znamená, že na opakovanie, mne osobne čo trošičku na oko, len na oko vadilo bledé cesto, ja ho skúsim na budúce potrieť vajcom, takže preveliká vďaka



1x radost
alex37
@havino , Tánička moja milá, neskutočne ma teší, že si sa odhodlala na túto rychlovku-bleskovku :-) a že si bola spokojná s výrobou aj s chuťou, aj mne sa stýmto cestom robí veľmi dobre, už som odskúšala aj so zdravými múkami, vďaka taktiež za krásnu fotečku, ktorú si mi pridala, :-)
alex37
@ruddy123 , veru super, aj včera boli u nás na raňajky, robím dvojitú dávku jednu z bielej múky a jednu zo špaldovej :-)
salinka
Milá @alex , ďakujem za recept. Sú to fakt bleskovky, do 45 minút sme si na nich pochutnávali spolu s kávou. Dala som trochu menej cukru, miesto oleja maslo a krájala som trochu tenšie slimáčiky. Sú výbornéééé:-)


alex37
@salinka , ďakujem ti za skvelú správu a peknú fotečku. Som rada že chutilo, dúfam, že natoľko, že bude aj repete :-)
salinka
Jeeej, ako si sa ty polepšila, nový image?
Jasné, že ich ešte pripravím, boli sme spokojní:-)
alex37
@saline čka, vieš ako, možno je na čase sa polepšiť :-) vek na to už mám :-)
beatacsontosova
teda @alex37 včera som spravila, mala som trošku viac tvarohu tak som spravila z cca 1,5 dávky, keďže som mala jemný tvaroh, tak som dala trošku viacej múky, 1/3 som potom posypala škoricou s cukrom(1PL škorice a 2PL cukru), s cestom sa pracovalo naozaj ľahko, za pol hodku som mala zamiestené aj upečené, trošku sa mi zdalo byť veľa plnky, no nakoniec som použila všetko, naozaj vynikajúce, včera som mala čo robiť, aby som to každú chvíľu nejedla, dneska sme mali na raňajky a akurát dojedám posledný kúsok, stále to je jemnučké a vďaka toľkej plnke šťavnaté, určite som nerobila naposledy.
1x radost
monnikka
dnes som robila, ďakujem za vynikajúci recept, nabudúce robím z určite z dvoch dávok, lebo sa za nimi len tak zaprášilo, už som rp posunula mojim dcéram, nech ako novomanželky napečú svojim polovičkám - veď láska ide cez žalúdok
alex37
milá @monnikka , aj ja ti dakujem za odozvu, potesenie na mojej strane, ze si si z tohoto nekonecneho mnozstva skvelych rcpt-ov vybrala práve ten môj. Nech sa aj novomanzelkam dari, s tou laskou je to veru pravda :-) :-) :-)
1alicia1
Super recept, použila som jemný nízkotučný tvaroh, pridala o 30 g múky viac a bola to fakt rýchlovka, dal by sa z toho urobiť aj klasický závin? Skúšal to niekto?
katka78
@1alicia1 vďaka tebe som si recept všimla a vyskúšala. Za to ti na oplátku odpoviem, že klasický závin sa z toho spraviť dá, len treba trošku predĺžiť čas pečenia. Je nadýchaný a chutný, na pohľad úplne ako kysnutý, len sem-tam ho prezradí malá hrudka tvarohu v ceste.
Plnila som čokoládou, mletými orieškami a rumovými hrozienkami.
@Alex37 ďakujem pekne za recept, kamarátka nemôže kvasnice, bola ním nadšená, hneď sme si pre toto cesto naplánovali ďalšie varianty úpravy :-)


1x venora
alex37
@1alicia1 , ďakujem za odozvu, ja som závin nerobila, ale ako nám @katka78 , /krycím menom šikovnica/ predviedla...no teda @katka78 musím svoj recept vyskúšať v závinovej verzii...ďakujem :-)
anitka69
Výborný recept :-) robievam zo spaldovej muky a z jemného tvarohu a každému veľmi chutia. Najviac s makovou a skoricovou plnkou. ;-)
kucharka
Už som ich mala dlho na pláne ale až dnes som sa k nim dostala ..
upečené a už aj ochutnané. Ja som robila so škoricou a trstinovým cukrom. Sú mäkké a chutné. Piekla som ich asi 20 minút ale možno som ich mala piecť ešte o pár minút viac... nabudúce budem už vedieť.
K popoludňajšiemu čaju ako stvorené.
Ďakujem za recept. Pekný večer.


1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia