Kačacie prsia
Kačacie prsia so zelenou šošovicou
Autor receptu: redakcia
Postup- V kastróle necháme rozpustiť
masť, pridáme na malé kocky
nakrájanú mrkvu, bobkový list,
nové korenie, klinčeky,
chvíľku restujeme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a nakrájané jablko, opečieme.
- Zo šošovice zlejeme vodu, v ktorej bola namočená a pridáme do kastróla. Orestujeme a zalejeme vývarom
(alebo vodou), okoreníme, osolíme a necháme asi 20 minút
variť. Medzičasom pridáme
ocot, sójovú omáčku, med, prípadne ešte dochutíme soľou,
korením. Na zahustenie primiešame najemno nastrúhaný zemiak. Potom oheň vypneme a šošovicu
necháme dôjsť.
- Kačacie prsia: Kožu na
prsiach narežeme do tvaru mriežky (pozor, do mäsa nezarezávame!) a kožou dolu položíme na rozpálenú panvicu.
Nepotrebujeme tuk, pretože
ten získame z kože. Osolíme,
okoreníme, pridáme klinčeky
a pomaly opekáme. Očistené
mesiačiky jablka pridáme
k mäsu na panvici. Tuk odlejeme a prilejeme sójovú
omáčku, trošku vody, med. Prikryjeme pokrievkou a necháme
ešte pomaličky dopiecť. Prsia neprepekáme
úplne, aby nebolo mäso suché, ale pečieme ich
„medium“, aby boli šťavnaté,
ružové.
|