Kačacie prsia s gratinovanou bryndzovou prílohou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
110 minút na 170,180 °C |
Postup- Kačacie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme v rúre pri teplote 170 °C asi 20 minút. Spolu s kačacími prsami upečieme aj na polovičku prerezanú šalotku, ktorú použijeme na zdobenie.
- Červenú kapustu nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cukor, bobkový list a nové korenie.
- Keď cibuľka zhnedne, pridáme nakrájanú kapustu, podlejeme vodou, osolíme a udusíme domäkka. Udusenú a zredukovanú kapustu rozmixujeme na pyré.
- Bešamel: Na masle urestujeme múku, zalejeme ju mliekom a krátko povaríme. Dáme dole z ohňa a po chvíľke pridáme bryndzu.
- Ošúpané umyté zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a premiešame s bešamelom, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu a pečieme v rúre pri 180 °C asi 90 minút.
|