Kačacie prsia s gratinovanou bryndzovou prílohou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
110 minút
na 170,180 °C

Postup

  1. Kačacie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme v rúre pri teplote 170 °C asi 20 minút. Spolu s kačacími prsami upečieme aj na polovičku prerezanú šalotku, ktorú použijeme na zdobenie.
  2. Červenú kapustu nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cukor, bobkový list a nové korenie.
  3. Keď cibuľka zhnedne, pridáme nakrájanú kapustu, podlejeme vodou, osolíme a udusíme domäkka. Udusenú a zredukovanú kapustu rozmixujeme na pyré.
  4. Bešamel: Na masle urestujeme múku, zalejeme ju mliekom a krátko povaríme. Dáme dole z ohňa a po chvíľke pridáme bryndzu.
  5. Ošúpané umyté zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a premiešame s bešamelom, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu a pečieme v rúre pri 180 °C asi 90 minút.