Pečené kačacie stehná
Kačací konfit s dusenou fazuľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
210 minút tepelná úprava |
Postup- Kačacie stehná uložíme do liatinového hrnca s pokrievkou a zalejeme kačacou masťou izbovej teploty. Pridáme tymian a bobkové listy. Pomaly pečieme v prikrytom hrnci v rúre vyhriatej na 150 °C asi 3,5 hodiny.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, na kolieska nakrájaný pór a restujeme asi 7 minút. Primiešame fazuľu, paradajkový pretlak, podľa potreby podlejeme vývarom alebo vodou a povaríme asi 7 minút.
- Hrniec odstavíme a fazuľu posypeme na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Upečené kačacie stehná položíme na rozpálenú liatinovú panvicu a z každej strany do chrumkava opečieme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- Podávame s dusenou fazuľou. Môžeme ozdobiť kandizovaným ovocím.
|