Jókaiho fazuľová polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu, namočenú 24 hodín vopred, dobre umyjeme a dáme variť do vývaru. Pridáme aj údené koleno, klobásu a bobkový list. Klobásu po 10 minútach vyberieme a odložíme. Keď začne fazuľa mäknúť, pridáme očistenú nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Na slabom ohni pomaly varíme.
  2. Keď údené koleno zmäkne, vyberieme ho a do polievky pridáme zápražku (masť, múka, nadrobno pokrájaná cibuľa, cesnak, paprika) a to zavaríme do polievky. Pridáme smotanu s trochou octu a prevaríme.
  3. Mäso z kolena oberieme od kosti, nakrájame na drobné kocky, klobásu na kolieska a pridáme do polievky. Pridáme tiež domáce hrubšie rezance.