Jogurtové krémeše (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Objavila som čaro "stečeného" jogurtu a dnes som ho použila na jednoduchý krémeš.

40+chladenie minút
príprava

Postup

  1. Večer pred dáme stiecť jogurt na plátno cez sitko. Zabudla som odfotiť, ale mám to opísané v recepte na Nepečené rezy na spôsob tiramisu. Ale samozrejme sa dá použiť aj 200 g masla, tieto zákusky s jogurtom sú ľahšie. Na obrázku už mám stečený jogurt a syrovátku- tú použijem pri pečení bagiet.
  2. V mlieku uvaríme kryštálový cukor, vanilku, žľtky a zlaté klasy.
  3. Do horúceho vmiešame tuhý sneh z bielkov, dobre premiešame.
  4. Potom pridáme kúsok masla proti vytvoreniu kožky- nemusí byť.
  5. Dobre vymiešaný krém necháme poriadne vychladnúť. Do vychladnutého zašľaháme jogurt.
  6. Na plech- 33x22 cm- uložíme maslové keksy. Chybička sa stala- nie je foto, na keksy natieme žľtkový krém.
  7. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi a natrieme na žľtkový krém.
  8. Naukladáme zasa keksy, jemne ich vtlačíme do šľahačky. Odložíme na pár hodín do chladničky- najlepšie na noc.
  9. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a krájame porcie podľa veľkosti keksov.