Foto: dorenika
Táto polievka je proste výborna a ohreje Vás v chlandom jesennom počasí.
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu si očistíme a nakrájame na kocky,dáme piecť na 180 stupňov spolu s nakrájaným jablkom a cibulkou.
- 2
V hrnci si osmažíme pancettu a pridáme zmes keď je tekvica mäkká.Zalejeme vývarom,prisipeme šošovicu,soľ a korenie a necháme variť cca 15min.
- 3
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.Podávame s opečenou klobáskou-párkom a vareným vajcom. Mňam mňam
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cauko.Iste si myslela na chrbtovu bravcovu slaninu.Pancettu,alebo aj Prosciutto sa da pripravit aj v domacich podmienkach.Maso sa nasoli hrubozrnnou solou(mozeme pouzit samozrejme aj rozne koreniny),vlozi sa na nejaky rost a potom do nadoby najlepsie z umelej hmoty a necha sa vysusit v chladnicke niekolko tyzdnov.Je to vlastne solenie masa na sucho.Tento sposob solenia som vyuzival v letnych masiacoch.Maso sme potom udievali v noci ked teplota klesla.Kolega si nosi sem zo slovenska napr.cerstvo vyudene klobasy a susi ich v chladnicke.Najlepsia je po 5-6 tyzdnoch.Prekrasny recept na vyrobok soleny suchym sposobom resp.prosciutto(prsut,prosuto)pridala sem na varechu @tiginko.
@dorenika
Velmi zaujimava a chutna kombinacia tekvicovej polievky.Sikulka si.
S tvojim dovolenim sem vlozim linky.Nech sa vam paci.Zelam vam vsetkym peknu nedelu.
varecha.pravda.sk/recepty/susene-prsia-z-husokacky-fotore...
www.google.hr/search?q=istarska+panceta+recept&cl...
Viem z coho sa pripravuje. Je to ako nasa oravska slanina solena sa sucho.Vidim rozdiel,len v tom ze pri priprave sa pouzivaju rozne bylinky a konzervuje sa nie udenim,ale susenim.
moja šošovicová je trochu iná, ale Tvoja je fakt zaujímavá.
jediný plátok prerastenej slaninky na dekoráciu