Jemná cviklová polievka

Jemná cviklová polievka
Foto: maartina
maartinaMaartina, recept pridal: 24. januára 2011 22:07Ďalšie jeho recepty

...trocha som sa inšpirovala receptom v časopise

Suroviny

4
porcie
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na masle si speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cviklu, ktorú sme si ošúpali a na hrubo nastrúhali. Chvíľku podusíme a zalejeme vývarom z bujónu, varíme asi 20min.

2

Hladkú múku si rozmiešame v malom množstve vody a za stáleho miešania prilejeme k cvikle, povaríme ešte 5min. Pridáme pretlačený cesnak, potom odstavíme, po chvíľke rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

3

Pred podávaním do polievky môžeme pridať kyslú smotanu. Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 25. januára 2011 o 10:50
    zdravá a výdatná polievočka, ukladám do svojej kk:)


  • trencanka, 25. januára 2011 o 12:51
    Milujem taketo polievky. A mam cviklu v chladnicke, takze urcite urobim.


  • danculka, 25. januára 2011 o 13:56
    Tak naozaj toto som ešte neskúšala a už si čosi pamätám,ale cviklu máme veľmi radi...


  • danculka, 25. januára 2011 o 13:58
    Už si čosi pamätám,ale polievku z cvikle som ešte nerobila,je najvyšší čas...


  • danculka, 25. januára 2011 o 14:13
    Tak , mám už dosť rokov,ale polievku z cvikle som ešte nerobila,je čas...


  • danculka, 25. januára 2011 o 14:29
    na svoj vek,by som to už mohla mať vyskúšané,ale nemám,mikdy som cviklovú polievku nevarila,ale vyskúšam...


  • danculka, 25. januára 2011 o 14:30
    vyzerá dobre , vyskúšam..


  • danculka, 25. januára 2011 o 14:46
    ešte som to nevarila,vyskúšam..


  • danculka, 25. januára 2011 o 14:52
    Ešte som to nevarila,musím vyskúšať...


  • maartina, 25. januára 2011 o 20:46
    @danculka ...fíííha, toľko komentárikov ...tak ich tu už mám konečne všetky od Teba :) ...tiež táto polievka bola moja prvá z radu cviklových :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist