Jelenie stehno

Jelenie stehno prešpikované slaninou

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené mäso nahusto prešpikujeme slaninou, ktorú sme nakrájali na tenké prúžky, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame nadrobno, koreňovú zeleninu na kocky a cesnak nadrobno. V hrnci rozpálime masť, na ktorej opražíme mäso zo všetkých strán, pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu a nakoniec cesnak.
  2. Potom pridáme kapary, bobkový list a krátko pražíme. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Ak treba, počas dusenia podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme z hrnca, šťavu trochu vydusíme, aby nebola riedka. Vyberieme bobkové listy a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, pridáme biele víno, kryštálový cukor a citrónovú šťavu a chvíľu ešte povaríme. Ak treba, dochutíme.
  3. Mäso nakrájame na rovnomerné plátky, dáme na tanier a podávame s omáčkou, ozdobíme pár kúskami kapár. Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu alebo krokety.