Jelenie stehno
Jelenie stehno prešpikované slaninou
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Očistené mäso nahusto prešpikujeme slaninou,
ktorú sme nakrájali na tenké prúžky, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame nadrobno, koreňovú zeleninu na kocky a cesnak nadrobno. V hrnci rozpálime masť, na ktorej opražíme mäso zo všetkých strán, pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu a nakoniec cesnak.
- Potom pridáme kapary, bobkový list a krátko pražíme. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Ak treba, počas dusenia podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme z hrnca, šťavu trochu vydusíme,
aby nebola riedka. Vyberieme bobkové listy a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, pridáme biele víno, kryštálový cukor a citrónovú šťavu
a chvíľu ešte povaríme. Ak treba, dochutíme.
- Mäso nakrájame na rovnomerné plátky, dáme na tanier a podávame s omáčkou, ozdobíme pár kúskami kapár. Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu alebo krokety.
|