Jednoduchý marhuľový koláč

Jednoduchý marhuľový koláč
Foto: smorko
smorkoSmorko, recept pridal: 6. apríla 2011 17:41Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pripravené suroviny:
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 1

2

Všetky prísady okrem múky zmiešame a vyšľaháme pomocou elektrického šľahača.
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 2

3

Nakoniec jemne primiešame múku.
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 3

4

Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme v predhriatej rúre.
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 4

5

Šup s ním do rúry.
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 5

6

Takto vyzerá po vytiahnutí z rúry.
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 6

7

Vrch pocukrujeme a môžeme krájať.
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 7

8

Koláčik pripravený ku káve.
Jednoduchý marhuľový koláč - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 6. apríla 2011 o 21:46
    asi bude šťavtnatý koláčik


  • marta23, 7. apríla 2011 o 10:42
    Tie marhule sa rozmixujú spolu do cesta? Môžu sa poukladať aj na cesto? Toho oleja sa mi zdá veľa na 300 g múky. Asi to je tak odskúšané.


  • tothka, 7. apríla 2011 o 13:37
    Mám vyskúšané, dá sa použiť rôzny kompót, podľa dostupnosti.


  • smorko, 7. apríla 2011 o 15:21
    Je šťavnatý a marhule sa rozmixujú aj so šťavou do cesta.Vyskúšajte,prajem Vám dobrú chuť!!!


  • evanaaa, 8. apríla 2011 o 00:06
    A vrch čo - pocukrovať? Aby to aj pekne vypadalo, chutné to bude, ak je tam ovocie.


  • smorko, 8. apríla 2011 o 10:20
    Pocukrovať,ale fantázii sa medze nekladú...


  • snehurka1, 8. apríla 2011 o 19:14
    naozaj velmi jednoduché,vyskúšam


  • beliana, 12. apríla 2011 o 15:08
    Je to jedna katastrofa, rozmočené, nechutné, hrudy nerozmiešanej múky,asi veľa sódy bikarbóny - stačí menej, strašne to penilo, vyhodila som to celé do koša a urobila osvedčenú bábovku... :-((


  • ancicka, 12. apríla 2011 o 15:19
    @Beliana ,môžem odporučať toto. » varecha.pravda.sk/recepty/rychly-kolac-ku-kavicke/14219-r...
    určite to nevyhodíš.


  • beliana, 12. apríla 2011 o 15:35
    Ďakujem, vyskúšam, snáď to dopadne lepšie, taká katastrofa sa mi ešte v živote nestala.


  • smorko, 15. apríla 2011 o 16:41
    beliana je mi moc ľúto,že to dopadlo ako katastrofa.Preto som sa rozhodla,že ho upečiem a nafotím,aby si videla,že to nie je katastrofa.Škoda,že nemôžeš okoštovať.


  • beliana, 18. apríla 2011 o 15:25
    No ja som ho takýto nemala, ked som dala sódu bikarbónu a múku, začalo to peniť a skoro mi to vytieklo z misy, čiže tá múka sa vôbec tým padom nedala rozmiešať a ked sa to "upieklo", sypali, sa kusy nerozmiešanej múky a koláč bol pritom mäkký, rozmočený... :-((


  • smorko, 19. apríla 2011 o 08:37
    Nakoniec primiešam iba samostatnú múku sódu bb dávam spolu s ostatnými surovinami.Možno to vzniklo preto.


  • lenkas, 16. októbra 2011 o 14:15
    uz sa pecie :)


  • evka395, 18. novembra 2012 o 19:14
    Dnes som robila takýto koláčik, no ja som použila slivky, navrch som postrúhala čokoládu a dala ešte na každý nakrajaný kúsok šľahačku :))) niečo úžastné. . . .Musela som si odložiť jeden kúsok, aby sa mi aspoň niečo ušlo.


  • smorko, 19. novembra 2012 o 10:42
    Som rada,že chutil a ešte radšej novej kombinácií. Slivky mám aj ja tak vyskúšam. Ďakujem za novú inšpiráciu.


  • dusan95843, 9. apríla 2013 o 12:46
    výborný koláč, vďaka za recept


  • smorko, 10. apríla 2013 o 10:14
    @dusan95843 , mám radosť, že chutil


  • marika21, 28. júla 2014 o 13:27
    Tú múku tam treba dať postupne, premiešavať. Ak sa do hociakého cesta naraz vsype, tak to môže dopadnúť tak, že pri krájaní tam budú hrudky. Toto je obyčajný koláčik, ktorý upečie aj začiatočník. Takéto rada pečiem, použijem na raňajky, keď sa mi nechce nič chystať. Stačí čaj, káva.... Tu nieje čo pokaziť. Takéto robím aj s pridaním iného ovocia, orechy, kokos.... Nieje som žiadna výnimočná v pečení. Rada sa učím práve z takýchto receptov. Ma inšpirujú,čo doma mám podľa toho upečiem. Smorko recept je fajn. Bohužiaľ, niekedy fungujú,, škriatkovia,, ale za to nemôže recept, ako v tomto prípade. Učíme sa celý život.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist