Zeleninové rizoto
Jednoduchá ryža so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: ryzasos
Vegánsky a jednoduchý recept na ryžu so zeleninou s jemnou sójovou omáčkou.* Toto jedlo vynikajúco spája dokopy
strednozrnná ryža SOS.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Paradajku umyte a nakrájajte na jemno. Cibuľu a cesnak taktiež nakrájajte na jemno a ostatnú zeleninu nakrájajte na kocky, približne 1,5 cm veľké.
- Na panvici ohrejte 6 lyžíc olivového oleja a postupne opečte všetku zeleninu okrem paradajok a cesnaku. Vyberte ich, keď začínajú hnednúť.
- Stíšte oheň a pridajte na tú istú panvicu cesnak a ryžu. Restujte do zlata. Potom pridajte paradajku a vývar a panvicu ohrejte na stredne vysokú teplotu.
- Po 10 minútach pridajte opraženú zeleninu a sójovú omáčku. Prikryte a varte ešte ďalšie 3 minúty.
- Nechajte odpočívať a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.