Jednoduchá bábovka fotorecept

marianne - fotkamarianne, 31. januára 2012
Jednoduchá bábovka (fotorecept)
Foto: marianne

Zbavujem sa dukatov a saloniek:-),ale poviem Vam, uz ani tie salonky nie su ,co byvali.Ale babovka je z nich vyborna.Kto nema salonky a dukaty:-) Zobraziť celý popisZbavujem sa dukatov a saloniek:-),ale poviem Vam, uz ani tie salonky nie su ,co byvali.Ale babovka je z nich vyborna.Kto nema salonky a dukaty:-) nahradi hrozienkami a orechami alebo aj nicim...

20 min minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

125 g
4 ks
4 ks
250 g
1 ks
2 dl vlazne
300 g
1 ks
1/2 citrona
podla chuti
podla chuti




Postup

  1. 1

    Vymiesame spolu zltka,maslo,praskovy cukor a vanilkovy cukor do peny.

    Jednoduchá bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nasekame salonky a dukaty.

    Jednoduchá bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesame zo 4 bielok sneh.

    Jednoduchá bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K zmesi zltok,pras.cukru,vanilk.cukru,masla prilejeme vlazne mlieko,citron.koru, preosiatu polohrubu muku s praskom do peciva a na zaver vyslahany sneh.Vyslahame spolu.Potom uz len jemne vmiesame posekane dukaty a salonky.

    Jednoduchá bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy...Dame piect do vyhriatej rury na 150 na 45 min.Skusime spajlou a ak je treba, este 10 min dopecieme.

    Jednoduchá bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a tu je pripravena uz ku kavicke:-)

    Jednoduchá bábovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dnes som vyskusala ubrat 100g cukru,salonky najemno postruhat a pridala som nakrajane datle,nema chybuuuu:-)

    Jednoduchá bábovka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

3sandra3
vyzerá ako kráľovská koruna... nooo,, musí byť dobrá
ela77
dobrý nápad s tým likvidovaním prebytkov z Vianoc
hviezdickaz
hihi,ten tvoj robot chcem aj ja :DDD (mimochodom,aka je to znacka?) ... taketo "prebytky" likvidujem podobne aj ja,je to naozaj uzitocny napad :)
marianne69
vdaka:-) a nabuduce dam urcite viac,celkom sa to v tej babovke stratilo...
pacik
Takto likvidujem aj bonboniery :-)
marianne69
dik dievcata:-) Dnes k nam prisiel chlapik preladit satelit a bol zmrznuty na kost,tak som mu caj uvarila,salonkovou babovkou ponukla a spraskali s mojim muzom polovicu,ostali pre mna a dceru 4 kusky,aspon nepriberieme:-)
jerica
@marianne69 dobrý nápad,salónky sa nájdu,určite vyskúšam,vyžierkam ich tak nebudú pokúšať. Tiež ako píšeš pridám ich viac , aby sa nestratili.
Dnes ráno som tiež ladila,ale nič som nenaladila,budem musieť počkať na "ladiča" , našťastie nie som závisláčka na TV, ale moja polovička si nevie predstaviť večer bez "šťukania" na DO.
marianne69
@jerica my sme kupili tento rok nejake madarske, ci ake to boli,ale mali krasny obal:-) a veru nesmakovali a takto pojdu ta het.Ked ja som taky somar,nedokazem ich jednoducho vyhodit.A ja mam doma babovkove pirane,ani nevedeli,ze tam boli:-))) ze aka dobra cokolada je tam:-)))
Skusali sme tem satelit preladit sami,ale boli sme na to kratky.A navyse ,ten chlapik nam ho montoval,je velmi sikovny aj zcestovany tak sme aj rec hodili a pokecali pri cajiku babovecke:-)
jerica
ja už neviem či sú maďarské,ale sú lepšie ako tie pred rokom. Ja som sama piraňa , piekla som jablkové pyté, už ho niet ,zarobila som znovu,len som v robote ,tak budem piecť až budem doma.
tothka
Dostala som za úlohu zužitkovať čokoládky z adventných kalendárikov a aj z figúrok, takže nahradím nimi tvoje salonky, len neviem, v poslednom čase sa mi akosi bábovky prestali dariť, nemám ich také pekné vysoké. Vyskúšam aj tvoju, dúfam, že sa vydarí.
marianne69
@tothka tato sa ti podari zo zatvorenymi ocami,v nazve ma jednoducha a taka aj je,peciem ju od 16-ich.Recept je stary ako jetuzalem,to bola moja prva babovka a kedze sa mi darila,pekavala som ju donemoty,kym som nenabrala praxe:-) iba dodrz co sa pise v rcp a uspech zaruceny.
marus45
Tak nasekanu čokoládu pridávam bežne, ale salonky ma nenapadli a ešte nejaké zostali. Dobrý nápad.
janger
@marianka , krasnu, vysoku babovku si upiekla! S takym pomocnikom sa ti dobre pecie ;-). Salonky zo Slovenska uz nemam. Vsetky som pojedla...To je, co? Som strasny maskrtnik...
marianne69
Dakujem dievcata,@janka tato sa podari vzdy. Bolo aj dost vianocneho peciva popecene,tak sa nejedli salonky.Ale poviem T,i ja som to tieto sviatky tiez slusne presvihla,jedla som ako o zivot,boli to prve sviatky po 6 rokoch doma,tak som sa nevedela vpratat do koze,som tiez dobra maskrtnica:-)
marianne69
a dnes som vyskusala,ubrat cukru o 100g,tie salonky postruhat najemno a pridala so susene datle k nej,je fantasticka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia