Foto: marianne
Zbavujem sa dukatov a saloniek:-),ale poviem Vam, uz ani tie salonky nie su ,co byvali.Ale babovka je z nich vyborna.Kto nema salonky a dukaty:-) Zobraziť celý popisZbavujem sa dukatov a saloniek:-),ale poviem Vam, uz ani tie salonky nie su ,co byvali.Ale babovka je z nich vyborna.Kto nema salonky a dukaty:-) nahradi hrozienkami a orechami alebo aj nicim...
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Vymiesame spolu zltka,maslo,praskovy cukor a vanilkovy cukor do peny.
-
2
Nasekame salonky a dukaty.
-
3
Vymiesame zo 4 bielok sneh.
-
4
K zmesi zltok,pras.cukru,vanilk.cukru,masla prilejeme vlazne mlieko,citron.koru, preosiatu polohrubu muku s praskom do peciva a na zaver vyslahany sneh.Vyslahame spolu.Potom uz len jemne vmiesame posekane dukaty a salonky.
-
5
...a vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy...Dame piect do vyhriatej rury na 150 na 45 min.Skusime spajlou a ak je treba, este 10 min dopecieme.
-
6
...a tu je pripravena uz ku kavicke:-)
-
7
Dnes som vyskusala ubrat 100g cukru,salonky najemno postruhat a pridala som nakrajane datle,nema chybuuuu:-)
Dnes ráno som tiež ladila,ale nič som nenaladila,budem musieť počkať na "ladiča" , našťastie nie som závisláčka na TV, ale moja polovička si nevie predstaviť večer bez "šťukania" na DO.
Skusali sme tem satelit preladit sami,ale boli sme na to kratky.A navyse ,ten chlapik nam ho montoval,je velmi sikovny aj zcestovany tak sme aj rec hodili a pokecali pri cajiku babovecke:-)