Je obyčajná bageta a potom je Bahm Mi

2010 - bez fotky2010, 26. novembra 2010
Je obyčajná bageta a potom je Bahm Mi
Foto: 2010

Francuzky kolonizatori naucili piect vietnamcov bagety ale tym sa moc nepacil europsky "okradnuty" vzor s troskou masla , koleckom salami , platkom syra a Zobraziť celý popisFrancuzky kolonizatori naucili piect vietnamcov bagety ale tym sa moc nepacil europsky "okradnuty" vzor s troskou masla , koleckom salami , platkom syra a mozno aj paradajkou. Takze Bahm Mi zacneme pastikou nanu dame cerstvy koriander nakladanu mrkvu parizer ,cerstvu oharku, pecne bravcove a zakoncime feferonkami a sup pod grill... A mame Rolls Royce bagetu najlepsiu na svete.

4
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

4  biela kratka
1 konzerva
za hrst vňať cerstva
1 mensia
200 g nakladana
120 g alebo šunka nakrajane na platky
120 g pečené nakrajane na platky
 mleté čierne korenie
50 g nakladane




Postup

  1. 1

    Takze vsetky europske pravidla sa vyhodia von oknom , a na vsetko dobre co mame chut si dame na bagetu . Zacneme dobrou cerstvou bagetou ktoru nerozkorojime uplne po dlzke ale tak aby nam drzala na jednej strane .

  2. 2

    Banh Mi ma strasne vela naplni . To je klasicka bravcova vezia. Bagetu natrieme dobrou pecenovou pastikou. Na nu poukladame cerstvu koriandrovu vnat ( ja mam rad vela). Na nu dane platky parizeru originalne sa dava "Cha Lua" skor take daco take ako vietnamsky lunchmeat ale parizer je velmi podobny dakde davaju par kvapiek rybacej omacky. Na parizer polozime po dlzke na dlhy platok nakrajanu uhorku najlepsie V krajacom.

  3. 3

    Do kazdej Bah Mi treba nakladanu mrkvu( vela ) "Goi Ca Rot" ktora sa velmi jednoducho robi ,podobne ako kapusta ktoru som pridal len pridame extra lyzicku cukru.Mrkva nie je klasicky struhana ale viac po dlzke na sliziky V krajacom. http://varecha.pravda.sk/recepty/nakladana-kapusta-dua-chua/11003-pouzi.html

  4. 4

    No a vrch zakoncime platkami peceneho bravcoveho masa ( alebo kuracieho) .Komu chuti ako nam na to par na platky nakrajanych feferoniek a pokvapkat lahkou sojovou omackou. A sup na niekolko minut pod grill. Je to skor obed... PS: my sme pecene maso nakrajane na platky kupili len sme si to pekne poskladali podla vietnamskeho vzoru.

Diskusia k receptu

marianne69
No, ja moc masozrava nie som ,ale raz za cas su aj v pekle hody,tak coby nie.Vyzera to fakt vyborne.Musela som sa pristavit,co si zase ukuchtil,lebo sak tvoj recept poznam madzi 1000, taky si catatelny:-)))keby si navaril halusky, asi by som padla na zadok.:-)))))))
babidka
vsak som hned vedela ,ze to nebude rozok s reznom :-) Aj ked dam iba polovicu toho co mas tam ty , tak to bude dobre a so vsetkym -----excelentne :-)
dogagador
vsetko je tam uplne uzasne, vela, vela, takmer americke.....
no a ani nemame taku velku "papulu", aby sme to dokazali slusne jest :-)
2010
dogagador, ja som dost pracovne som zainteresovany so Subway , a je to zaujmave ze daco podobne existuje v Azii aj ked si americania si myslia ze je to ich vynalez.
sovka62
Vyslovene neznášam také bagety, aké sa predávajú u nás. Spodná strana oprplená hnusnou majonézou, na nej dve polovičky plátku šunky, dve kolieska rajčiny, šalátový list, prípadne pár slížikov kapusty. Celá táto hostina za viac ako Euro. Nie je to hodné ani za psom hodiť. Ale na tú tvoju bagetku by som sa zlákať dala. To by mi určite stačilo na obed.
oblizprst
Zase skvelá pochúťka, ďakujem, Na teba je vždy spoľahnutie, že vykúzliš niečo veľmi chutné!
ajrin
Vyzera to vyborne ,len by som rada vedela ci uhorka je cerstva alebo nakladana a tiez mrkva surova ci tepelne spracovana
Dakujem
ajrin
kde beries ten cerstvy koriander ,alebo nezijes na Slovensku?
2010
ajrin,
nezijem na slovensku,a uhorka je surova, mrkva je surova ale nakladana a koriander sa tiez vola azijsky petrzlen takze vonku ho dostat vsade.
2010
Takze pastika, feferonky ,parizer, uhorka, mrkva nakladana, pecene bravcove a vela cerstveho koriandru na teplej grilovanej bagete .


2010
Luxusna verzia s grilovanym prasiatkom.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia