Je obyčajná bageta a potom je Bahm Mi

Autor receptu: 2010

Francuzky kolonizatori naucili piect vietnamcov bagety ale tym sa moc nepacil europsky "okradnuty" vzor s troskou masla , koleckom salami , platkom syra a mozno aj paradajkou. Takze Bahm Mi zacneme pastikou nanu dame cerstvy koriander nakladanu mrkvu parizer ,cerstvu oharku, pecne bravcove a zakoncime feferonkami a sup pod grill... A mame Rolls Royce bagetu najlepsiu na svete.

4
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Takze vsetky europske pravidla sa vyhodia von oknom , a na vsetko dobre co mame chut si dame na bagetu . Zacneme dobrou cerstvou bagetou ktoru nerozkorojime uplne po dlzke ale tak aby nam drzala na jednej strane .
  2. Banh Mi ma strasne vela naplni . To je klasicka bravcova vezia. Bagetu natrieme dobrou pecenovou pastikou. Na nu poukladame cerstvu koriandrovu vnat ( ja mam rad vela). Na nu dane platky parizeru originalne sa dava "Cha Lua" skor take daco take ako vietnamsky lunchmeat ale parizer je velmi podobny dakde davaju par kvapiek rybacej omacky. Na parizer polozime po dlzke na dlhy platok nakrajanu uhorku najlepsie V krajacom.
  3. Do kazdej Bah Mi treba nakladanu mrkvu( vela ) "Goi Ca Rot" ktora sa velmi jednoducho robi ,podobne ako kapusta ktoru som pridal len pridame extra lyzicku cukru.Mrkva nie je klasicky struhana ale viac po dlzke na sliziky V krajacom. http://varecha.pravda.sk/recepty/nakladana-kapusta-dua-chua/11003-pouzi.html
  4. No a vrch zakoncime platkami peceneho bravcoveho masa ( alebo kuracieho) .Komu chuti ako nam na to par na platky nakrajanych feferoniek a pokvapkat lahkou sojovou omackou. A sup na niekolko minut pod grill. Je to skor obed... PS: my sme pecene maso nakrajane na platky kupili len sme si to pekne poskladali podla vietnamskeho vzoru.