Jarný zemiakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: julica

Zbožňujem zemiakové šaláty, dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Tento náš je inšpirovaný pekným počasím a potrebou odľahčiť náš jedálniček. Radi si ho dávame k rybe alebo aj len tak, s vajíčkom. Takto sme od majonézovej klasiky prešli k zdravšej verzii, no stále z klasických slovenských curovín. Vyskúšajte!

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarené zemiaky prekrojíme na polovičky, zeler pokrájame na kúsky, rovnako cibuľu nasekáme nadrobno. Otvoríme si obľúbenú konzervu fazule, ale vodu z nej nevylievame.
  2. Zálievka je ľahká na kalórie aj na prípravu: v miske si rozmiešame horčicu s olivovým olejom a bylinkami - nešetríme najmä kôprom! Prilejeme vodu z konzervy (ak nemáte odskúšaného výrobcu, nezabudnite ju dopredu ochutnať), dobre premiešame a ochutíme citrónovou šťavou príp. octom, soľou, primelieme čierne korenie.
  3. Všetko spolu dobre premiešame.
  4. ... a servírujeme na taniere s pripraveným hlávkovým šalátom a obložíme uvareným vajíčkom a redkvičkami, v lete si do šalátu rada pridávam aj pokrájanú mladučkú cukinu. Prajem dobrú chuť!