Japonský vietor

marijanna - fotkamarijanna, 10. júna 2012
Japonský vietor
Foto: marijanna

..kolač od mojej švagrinej...lahky ako vanok..asi preto ten nazov...

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8
500g
3PL
krem:
500ml
250g mlete
5pl
250g -maslo
3PL
8
dekoracia:
500ml




Postup

  1. 1

    Kolačik si urobime takto:Oddelime bielka od žltkov. Cesto:vyšlahat tuhy sneh, postupne pridat cukor a ocot. Vyšlahany sneh rozotrieme na plech na papier na pečenie a upečieme na 180´C asi 20min aby sa vysusil,ale nepresusil. Krem: Vyšlahat žltka s cukrom do peny, potom pridat trocha mlieka, muku. Ostatne mlieko privedieme do varu a vmiešame vyšlahanu žltkovu zmes a šlahat kym nezhustne.Vyšlahame maslo do peny a pridavame vychladnuty žltkovy krem a orechy. Vyšlahame šlahačku.Cesto rozrežeme na tri diely. Na cesto natrieme krem na to šlahačku, opat krem šlahačku. Na vrch a boky šlahačku dame. Oydobime po voli. Ja som ešte pridala medzi to kiwi,ale ovocie v povodnom recepte nie je dobru chut

    Japonský vietor - obrázok 1

Diskusia k receptu

viceroy
Koláčik môže byť dobrý, ale že by bol japonský vietor ľahký ako vánok, to pochybujem :-)
marijanna
vanok - vietor,podla nalady ak mam fajn naladu,tak aj vietor je ako vanok:) a inokedy je vanok ako fujavica- vychrica:)))
marijanna
je super a hlavne co sa mne paci nie je ho vela...je tak akurat..lebo ked urobim zakusok a na velky plech dojedam skoro len ja..a tento sa rychlo poje a mozme kuzlit nove dobrotky...:D
erzsebetty
Prepáč, ale vynechala si zo surovín na krém vaječné žĺtky, ináč zákusok musí byť vynikajúci:)
erzsebetty
Prepáč, ale vynechala si zo surovín na krém vaječné žĺtky, ináč zákusok musí byť vynikajúci:)
torticka
jej, to je krásny zákusok. Škoda, že bývaš tak ďaleko. Žeby si mi poslala?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia