Jahodová torta

Jahodová torta
Foto: kelsia
kelsiaKelsia, recept pridal: 6. januára 2012 17:55Ďalšie jeho recepty

Tortičku som upiekla po Vianociach pre synovca, ktorý oslávil 2 roky.

Suroviny

8
porcií
2hod
minút
príprava
25
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, potom pridáme postupne vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Jahodová torta - obrázok 1

Dáme upiecť na menší plech vystlaný mastným papierom.
Jahodová torta - obrázok 2

Cesto po vyliatí na plech trocha poutriasame, aby sa nám rovnomerne piškóta upiekla.
Jahodová torta - obrázok 3

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov, 20-25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, po 20 minútach môžme otvoriť a špáradlom vpichnúť do cesta a skontrolovať či je už upečené.
Jahodová torta - obrázok 4

Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť a pripravíme si podložku na ktorú upečenú piškótu preklopíme. Ja dávam na podložku aj papier na pečenie.
Jahodová torta - obrázok 5

Po preklopení necháme piškótu vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie na ktorom sa cesto pieklo.
Jahodová torta - obrázok 6

Ja som robila malú tortičku, tak som piškótu rozrezala najprv napolovicu a potom ešte pozdĺžne každú časť.
Jahodová torta - obrázok 7

Každú časť si natrieme pikantným džemom /menej sladkým/.
Jahodová torta - obrázok 8

Začneme natierať krémom, ktorý sme si pripravili z mlieka, zlatého klasu, palmarínu a cukru.
Jahodová torta - obrázok 9

Po natretí dáme na vrchu jahody, potom ďalšiu piškótu a postup opakujeme.
Jahodová torta - obrázok 10

Keď už máme všetky piškóty naukladané a potreté, tak začneme na tortu ukladať jahody v tvare čísla 2.
Jahodová torta - obrázok 11

Takto pripravenú tortu si potom po bokoch obsypeme kokosovou múčkou.
Jahodová torta - obrázok 12

Urobíme si želatínu z prášku podľa návodu a vylejeme na tortu. Zvyšným krémom dozdobíme vrch torty.
Jahodová torta - obrázok 13

Hotovo, prichystané pre oslávenca.
Jahodová torta - obrázok 14

Maškrtka.
Jahodová torta - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptu
  • orchidea, 6. januára 2012 o 19:43
    Páči sa mi, až na ten Palmarín použitý v kréme, ja jedine maslo do krému, ale ináč to môže byť svieža tortička.


  • izabella929, 6. januára 2012 o 20:18
    iste fajná.)


  • 3sandra3, 6. januára 2012 o 23:34
    úžasná, nádherná,,, a vyzerá byť aj chutná


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • marienka44, 7. januára 2012 o 14:40
    @Kelsia ,ta zelatina cervena asi nie je prava zelatina, ale poleva v sacku a zaraba sa povarenim s vodou. Mam pravdu? Paci sa mi netradicny tvar a vyzdoba torty.


  • kelsia, 7. januára 2012 o 16:41
    marienka44
    Hej, je to len želatina z prášku rozrobená s vodou. Skúšala som niekedy dávno aj klasickú želatínu, ale sa mi nepodarila...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist