Jahodová torta

Jahodová torta
Foto: kelsia
kelsiaKelsia, recept pridal: 6. januára 2012 17:55Ďalšie jeho recepty

Tortičku som upiekla po Vianociach pre synovca, ktorý oslávil 2 roky.

Suroviny

8
porcií
2hod
minút
príprava
25
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, potom pridáme postupne vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Jahodová torta - obrázok 1

2

Dáme upiecť na menší plech vystlaný mastným papierom.
Jahodová torta - obrázok 2

3

Cesto po vyliatí na plech trocha poutriasame, aby sa nám rovnomerne piškóta upiekla.
Jahodová torta - obrázok 3

4

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov, 20-25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, po 20 minútach môžme otvoriť a špáradlom vpichnúť do cesta a skontrolovať či je už upečené.
Jahodová torta - obrázok 4

5

Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť a pripravíme si podložku na ktorú upečenú piškótu preklopíme. Ja dávam na podložku aj papier na pečenie.
Jahodová torta - obrázok 5

6

Po preklopení necháme piškótu vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie na ktorom sa cesto pieklo.
Jahodová torta - obrázok 6

7

Ja som robila malú tortičku, tak som piškótu rozrezala najprv napolovicu a potom ešte pozdĺžne každú časť.
Jahodová torta - obrázok 7

8

Každú časť si natrieme pikantným džemom /menej sladkým/.
Jahodová torta - obrázok 8

9

Začneme natierať krémom, ktorý sme si pripravili z mlieka, zlatého klasu, palmarínu a cukru.
Jahodová torta - obrázok 9

10

Po natretí dáme na vrchu jahody, potom ďalšiu piškótu a postup opakujeme.
Jahodová torta - obrázok 10

11

Keď už máme všetky piškóty naukladané a potreté, tak začneme na tortu ukladať jahody v tvare čísla 2.
Jahodová torta - obrázok 11

12

Takto pripravenú tortu si potom po bokoch obsypeme kokosovou múčkou.
Jahodová torta - obrázok 12

13

Urobíme si želatínu z prášku podľa návodu a vylejeme na tortu. Zvyšným krémom dozdobíme vrch torty.
Jahodová torta - obrázok 13

14

Hotovo, prichystané pre oslávenca.
Jahodová torta - obrázok 14

15

Maškrtka.
Jahodová torta - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • orchidea, 6. januára 2012 o 19:43
    Páči sa mi, až na ten Palmarín použitý v kréme, ja jedine maslo do krému, ale ináč to môže byť svieža tortička.


  • izabella929, 6. januára 2012 o 20:18
    iste fajná.)


  • 3sandra3, 6. januára 2012 o 23:34
    úžasná, nádherná,,, a vyzerá byť aj chutná


  • marienka44, 7. januára 2012 o 14:40
    @Kelsia ,ta zelatina cervena asi nie je prava zelatina, ale poleva v sacku a zaraba sa povarenim s vodou. Mam pravdu? Paci sa mi netradicny tvar a vyzdoba torty.


  • kelsia, 7. januára 2012 o 16:41
    marienka44
    Hej, je to len želatina z prášku rozrobená s vodou. Skúšala som niekedy dávno aj klasickú želatínu, ale sa mi nepodarila...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist