Jahodová torta

Jahodová torta
Foto: kelsia
kelsiaKelsia, recept pridal: 6. januára 2012 17:55Ďalšie jeho recepty

Tortičku som upiekla po Vianociach pre synovca, ktorý oslávil 2 roky.

Suroviny

8
porcií
2hod
minút
príprava
25
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, potom pridáme postupne vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Jahodová torta - obrázok 1

2

Dáme upiecť na menší plech vystlaný mastným papierom.
Jahodová torta - obrázok 2

3

Cesto po vyliatí na plech trocha poutriasame, aby sa nám rovnomerne piškóta upiekla.
Jahodová torta - obrázok 3

4

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov, 20-25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, po 20 minútach môžme otvoriť a špáradlom vpichnúť do cesta a skontrolovať či je už upečené.
Jahodová torta - obrázok 4

5

Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť a pripravíme si podložku na ktorú upečenú piškótu preklopíme. Ja dávam na podložku aj papier na pečenie.
Jahodová torta - obrázok 5

6

Po preklopení necháme piškótu vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie na ktorom sa cesto pieklo.
Jahodová torta - obrázok 6

7

Ja som robila malú tortičku, tak som piškótu rozrezala najprv napolovicu a potom ešte pozdĺžne každú časť.
Jahodová torta - obrázok 7

8

Každú časť si natrieme pikantným džemom /menej sladkým/.
Jahodová torta - obrázok 8

9

Začneme natierať krémom, ktorý sme si pripravili z mlieka, zlatého klasu, palmarínu a cukru.
Jahodová torta - obrázok 9

10

Po natretí dáme na vrchu jahody, potom ďalšiu piškótu a postup opakujeme.
Jahodová torta - obrázok 10

11

Keď už máme všetky piškóty naukladané a potreté, tak začneme na tortu ukladať jahody v tvare čísla 2.
Jahodová torta - obrázok 11

12

Takto pripravenú tortu si potom po bokoch obsypeme kokosovou múčkou.
Jahodová torta - obrázok 12

13

Urobíme si želatínu z prášku podľa návodu a vylejeme na tortu. Zvyšným krémom dozdobíme vrch torty.
Jahodová torta - obrázok 13

14

Hotovo, prichystané pre oslávenca.
Jahodová torta - obrázok 14

15

Maškrtka.
Jahodová torta - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • orchidea, 6. januára 2012 o 19:43
    Páči sa mi, až na ten Palmarín použitý v kréme, ja jedine maslo do krému, ale ináč to môže byť svieža tortička.


  • izabella929, 6. januára 2012 o 20:18
    iste fajná.)


  • 3sandra3, 6. januára 2012 o 23:34
    úžasná, nádherná,,, a vyzerá byť aj chutná


  • marienka44, 7. januára 2012 o 14:40
    @Kelsia ,ta zelatina cervena asi nie je prava zelatina, ale poleva v sacku a zaraba sa povarenim s vodou. Mam pravdu? Paci sa mi netradicny tvar a vyzdoba torty.


  • kelsia, 7. januára 2012 o 16:41
    marienka44
    Hej, je to len želatina z prášku rozrobená s vodou. Skúšala som niekedy dávno aj klasickú želatínu, ale sa mi nepodarila...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kopaničiarska karmina
Karmina s karom nemá nič spoločné. Na kopaniciach je karmina zabíjačkovou hostinou.

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist