Jahňacie rebierko s rozmarínom

Autor receptu: redakcia

120 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, tymian, zalejeme olivovým olejom a necháme aspoň dve hodiny odležať (lepšie je napácovať mäso deň vopred).
  2. Rebierka potom vyberieme z marinády a prudko opečiema na rozpálenej panvici na olivovom oleji asi 10 až 15 minút, počas opekania obraciame. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
  3. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľu, na kocky alebo rezance nakrájanú papriku a šampiňóny, krátko podusíme a pridáme rozmarín.
  4. Podlejeme červeným vínom, krátko povaríme a dochutíme soľou, vegetou a cesnakom. Potom odstavíme.
  5. Na zemiakové guľky dáme zovrieť osolenú vodu. Uvarené zemiaky očistíme, necháme vychladnúť a najmeno nastrúhame.
  6. Pridáme umytý a nasekaný rozmarín, ktorý môžeme trošku opražiť na masle. Pridáme soľ, vajce, krupicu a spracujeme cesto.
  7. Pomúčenými rukami tvarujeme guľky a dáme variť do vriacej vody (asi 10 až 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.) Zlejeme a opláchneme studenou vodou.
  8. Paradajky sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Zrežeme vrch, vydlabeme dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno nakrájaný syr feta, podľa chuti olivový olej, čierne korenie, nasekaný tymián a petržlenovú vňať.
  9. Všetko dobre premiešame a zmesou naplníme paradajky. Syr feta je slaný, takže plnku treba prisálať len opatrne.