Jahňacie rebierko s rozmarínom
Autor receptu: redakcia
120 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, tymian, zalejeme olivovým olejom a necháme aspoň dve hodiny odležať (lepšie je napácovať mäso deň vopred).
- Rebierka potom vyberieme z marinády a prudko opečiema na rozpálenej panvici na olivovom oleji asi 10 až 15 minút, počas opekania obraciame. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
- Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľu, na kocky alebo rezance nakrájanú papriku a šampiňóny, krátko podusíme a pridáme rozmarín.
- Podlejeme červeným vínom, krátko povaríme a dochutíme soľou, vegetou a cesnakom. Potom odstavíme.
- Na zemiakové guľky dáme zovrieť osolenú vodu. Uvarené zemiaky očistíme, necháme vychladnúť a najmeno nastrúhame.
- Pridáme umytý a nasekaný rozmarín, ktorý môžeme trošku opražiť na masle. Pridáme soľ, vajce, krupicu a spracujeme cesto.
- Pomúčenými rukami tvarujeme guľky a dáme variť do vriacej vody (asi 10 až 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.) Zlejeme a opláchneme studenou vodou.
- Paradajky sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Zrežeme vrch, vydlabeme dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno nakrájaný syr feta, podľa chuti olivový olej, čierne korenie, nasekaný tymián a petržlenovú vňať.
- Všetko dobre premiešame a zmesou naplníme paradajky. Syr feta je slaný, takže plnku treba prisálať len opatrne.
|