Jahňacie pliecko na bielom víne s rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný oddychový obed z jahňaciny..
4 porcie |
15 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacie pliecko som umyla...potom osušila..
- na panvicu som dala masť a pliecko som opiekla zo všetkých strán..
- pripravila som si základ...cibuľu som pokrájala na väčšie kusy a cesnak som iba prekrojila aj so šupkou..troška som všetko osmahla na masti a pridala som pliecko..osolila , okorenila, posypala štipkou rasce, posypala červenou paprikou a podliala som vodou...dusilo sa na slabom plameni za občasného podlievania...
- hotové pliecko som podliala ešte bielym vínom, hodila som do výpeku nieľko lístkov rozmarínu a nechala prejsť už iba chvíľku varom...
- pokiaľ sa mäso pieklo, uvarila som zemiaky v šupke,,,pokrájala na plátky a opiekla na cesnaku..
- uložila na tanier...prajem vám dobrú chuť..