Jahňacie pliecko na bielom víne s rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný oddychový obed z jahňaciny..

4
porcie
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňacie pliecko som umyla...potom osušila..
  2. na panvicu som dala masť a pliecko som opiekla zo všetkých strán..
  3. pripravila som si základ...cibuľu som pokrájala na väčšie kusy a cesnak som iba prekrojila aj so šupkou..troška som všetko osmahla na masti a pridala som pliecko..osolila , okorenila, posypala štipkou rasce, posypala červenou paprikou a podliala som vodou...dusilo sa na slabom plameni za občasného podlievania...
  4. hotové pliecko som podliala ešte bielym vínom, hodila som do výpeku nieľko lístkov rozmarínu a nechala prejsť už iba chvíľku varom...
  5. pokiaľ sa mäso pieklo, uvarila som zemiaky v šupke,,,pokrájala na plátky a opiekla na cesnaku..
  6. uložila na tanier...prajem vám dobrú chuť..