Jačmenný chlebík

empedokles - bez fotkyempedokles, 2. augusta 2012
40-45 minút
na 220 °C

Suroviny

150 g
150 g
200 g
2 KL
300 ml teplá
1 KL
5 g
1/2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Vsetko vlozime do jednej misky a vypracujeme cesto. Ked sa nam cesto prestane lepit na prsty nechame ho kysnut cca 1 1/2 hodiny.

  2. 2

    Po vykysnuty cesto splasneme a vyformujeme do finalnej formy. Nechame oddychnut na cca 25min.

  3. 3

    Vlozime do rury na 220 stupnov na 40-45 min. Pod chleba vlozime nadobu s vriacou vodou.

Diskusia k receptu

irenaw
to je krása a ako pekne si ho narezala, tlieskam
valeri
Ukážkový chelbík, odkrojiť pätku, natrieť husacou, kačacou alebo bravčovou masťou, paradajky, paprika .......... :-))
pacik
Až tak volá, odkroj si zo mňa, krásny bochník ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia