Jablkový závin (fotorecept)

Jablkový závin (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 11. augusta 2012 21:31Ďalšie jeho recepty

Závin je bez cukru,môže ho aj diabetik....

Suroviny

22ks
porcií
40
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Z jedného lístkového cesta urobíme dva záviny,cesto si pripravíme tak,ako je na fotke....rozvaľkáme a ponakrajujeme po kraji
Jablkový závin (fotorecept) - obrázok 1

2

keksíky uložíme na lístkové cesto, potom jablká a znovu keksíky a na to jablká,keksíky som dala preto,aby popili šťavu z jabĺk,do jabĺk som nedávala cukor,ani žiadne koreniny,ako škorica,dôvod jednoduchý,vychutnať si jablkovú chuť a vôňu...
Jablkový závin (fotorecept) - obrázok 2

3

poprekladáme nakrojené kusy cesta cez jablká,ako keď sa zapletá a potrieme vajíčkom...
Jablkový závin (fotorecept) - obrázok 3

4

dame piecť na 200st,do ružova...
Jablkový závin (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martamm, 11. augusta 2012 o 21:46
    Krásny závin, páči sa mi to prepletanie a nápad s keksíkmi, ja skúsim s Maryna keksami, majú takú zvláštnu príchuť. jabĺk máme dosť, tak upečiem Tvoj závin...


  • izabella929, 11. augusta 2012 o 21:46
    úžasný závin.-)))


  • vegetariankajana, 11. augusta 2012 o 21:48
    hmm, vyzera mnaaaaam, ukladam...


  • 3sandra3, 11. augusta 2012 o 22:12
    dobrý nápad, ako si vychutnať chuť jabĺk bez rôznych prísad :-))


  • an3da, 11. augusta 2012 o 22:36
    velmi pekne vyzerá, mohla by sa pridať škorica?


  • danculka, 11. augusta 2012 o 22:36
    Každé ma svoju vôňu a chuť a keď dám škoricu,tak tá to všetko zmení na škoricovú ha,ha,ha...


  • danculka, 11. augusta 2012 o 22:38
    Jasné mohla..


  • hubata, 12. augusta 2012 o 06:59
    Krásny jablkový závin, zaujímavo prekladané cesto, netreba sa brblať s posýpkou, stačia keksy. No paráda, rýchlo a dobre. Vďaka @Danculka za krásny popis aj foto a už aj ukladám.


  • jerica, 12. augusta 2012 o 08:06
    Zaujímavé, hm , ešte som sa nestretla s takou kombináciou,to veru musí byť rýchlovka, ja by som si určite pridala maslo a cukor,som jednoducho sladká na sladké ,:-)


  • havino, 12. augusta 2012 o 08:10
    nikdy by ma nenapadlo dať pod jablka do závinu BB keksy, zaujímavé, ale parádny výmysel, krásne prepletený závin, robím ich dosť často, určite vyskúšam tvoj nápad, ja si kupujem v poslednej dobe lístkové cesto v Lidli, nie to váľkané, (aj to kupujem,ale na iné účely) , na záviny mrazené, taký hnedý obal, sa mi zdá najlepšie, aké som doteraz mala a to musím mať lístkové v zásobe stále


  • zdezda, 12. augusta 2012 o 08:50
    skvelý nápad, vyskúšam ešte mám z minulého roku natlačené, postrúhané jablká, takže tie keksíky sa tam budú hodiť :-)


  • medulienka122, 12. augusta 2012 o 10:21
    podľa úvodného obrázku som si myslela, že sú to trubičky - obrovské:-) Ale nakoniec sa z toho vykľul nový kreatívny rcpt podľa Danculky - zaujímavá náplň s keksíkmi, a zaujímavé prekladanie, super!


  • cica2, 12. augusta 2012 o 13:43
    veľmi pekné a jablkové sú u nás obľúbené, mňam :-)


  • afataga, 12. augusta 2012 o 16:01
    vyzera byt fajnovy, ale aj tak si myslim, ze v susienkach je cukor


  • honestka, 12. augusta 2012 o 17:41
    mas lepsi napad s keksikmi ako pouzit piskotove omrvinky. tesim sa, ked budem moct vyskusat.


  • danculka, 12. augusta 2012 o 19:54
    Ale nezješ celý závin a v 1 kúsku je ho minimum...:))))


  • mariaklara, 15. augusta 2012 o 21:56
    Vydarený koláčik, skúsim ho.


  • renka73, 26. septembra 2012 o 20:04
    Veľmitsa mi páči určite ho spravím..mňam :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist