Jablkové Muffiny

Jablkové Muffiny
Foto: elixir
elixirElixir, recept pridal: 11. novembra 2012 10:46Ďalšie jeho recepty

Šťavnaté, jablkové, škoricou a rumom líznuté Muffinky... Recept je pre šesť koláčikov pečených vo forme na veľké Muffinky.

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
25-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Nachystáme si suroviny. Hrnček v tomto recepte má 2,5 dl.
Pripravíme si zmes múky, cukru, soli, škorice, muškátového oriešku a prášku do pečiva.
Nastrúhame si či v mixéri nasekáme jabĺčko, stredne veľké, malo by zaplniť hrnček. K nemu pridáme rum, vajíčko, olej a vanilku.
Jablkové Muffiny - obrázok 1

2

Zmiešame suché a vlhké ingrediencie, kým nám nevznikne taký milý neporiadok. :)
Jablkové Muffiny - obrázok 2

3

Neporiadkom naplníme formičky a dáme piecť. Vo forme je to svetlejšie cesto.

Tmavšie cesto je na recept Muffiny Macaroon.
Jablkové Muffiny - obrázok 3

4

Hotové Muffiny ozdobíme podľa nálady a chuti. :) Ja som si vybrala čerstvé jabĺčka, čokoládu roztopenú v masle, pomarančovú marmeládu a jahodovú polevu.
Jablkové Muffiny - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stacy77777, 11. novembra 2012 o 05:51
    veľmi pekné


  • elixir, 11. novembra 2012 o 07:28
    Ďakuje Stacy. :) Sama som prekvapená, ako to vyzerá. To snáď aj vyzerá lepšie, než to chutilo. :) Chuť bola "ovocná bomba", ale foto sa mi zdá prvá trieda.
    Keď môj muž videl čo sa mi podarilo, napadlo ho to zarámovať a zavesiť do kuchyne... :)


  • garanco, 11. novembra 2012 o 09:25
    @elixir , pridávaš samé výborné recepty! Vielen Dank!


  • elixir, 11. novembra 2012 o 10:48
    Ďakujem @garanco :)


  • sonulienka, 11. novembra 2012 o 11:54
    @elixir tak to bola určite fajnotka neviem neviem či sa do nich nejdem pustiť a neupečiem ich.


  • slawek, 11. novembra 2012 o 16:36
    Smacznie wyglądają .


  • elixir, 11. novembra 2012 o 20:54
    Ďakujem.


  • maculienka123, 12. novembra 2012 o 12:11
    idem ich skusit:-)


  • elixir, 12. novembra 2012 o 14:26
    Dúfam, že budú chutiť. :)


  • zdezda, 12. novembra 2012 o 19:43
    veeeeľmi pekné, určite aj chutné a šťavnaté, no a ešte aj bez váženia, už aj som si ich uložila :-)


  • elixir, 13. novembra 2012 o 09:34
    Som rada, že Ťa zaujali... :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist