Jablkové Muffiny

Jablkové Muffiny
Foto: elixir
elixirElixir, recept pridal: 11. novembra 2012 10:46Ďalšie jeho recepty

Šťavnaté, jablkové, škoricou a rumom líznuté Muffinky... Recept je pre šesť koláčikov pečených vo forme na veľké Muffinky.

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
25-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Nachystáme si suroviny. Hrnček v tomto recepte má 2,5 dl.
Pripravíme si zmes múky, cukru, soli, škorice, muškátového oriešku a prášku do pečiva.
Nastrúhame si či v mixéri nasekáme jabĺčko, stredne veľké, malo by zaplniť hrnček. K nemu pridáme rum, vajíčko, olej a vanilku.
Jablkové Muffiny - obrázok 1

2

Zmiešame suché a vlhké ingrediencie, kým nám nevznikne taký milý neporiadok. :)
Jablkové Muffiny - obrázok 2

3

Neporiadkom naplníme formičky a dáme piecť. Vo forme je to svetlejšie cesto.

Tmavšie cesto je na recept Muffiny Macaroon.
Jablkové Muffiny - obrázok 3

4

Hotové Muffiny ozdobíme podľa nálady a chuti. :) Ja som si vybrala čerstvé jabĺčka, čokoládu roztopenú v masle, pomarančovú marmeládu a jahodovú polevu.
Jablkové Muffiny - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stacy77777, 11. novembra 2012 o 05:51
    veľmi pekné


  • elixir, 11. novembra 2012 o 07:28
    Ďakuje Stacy. :) Sama som prekvapená, ako to vyzerá. To snáď aj vyzerá lepšie, než to chutilo. :) Chuť bola "ovocná bomba", ale foto sa mi zdá prvá trieda.
    Keď môj muž videl čo sa mi podarilo, napadlo ho to zarámovať a zavesiť do kuchyne... :)


  • garanco, 11. novembra 2012 o 09:25
    @elixir , pridávaš samé výborné recepty! Vielen Dank!


  • elixir, 11. novembra 2012 o 10:48
    Ďakujem @garanco :)


  • sonulienka, 11. novembra 2012 o 11:54
    @elixir tak to bola určite fajnotka neviem neviem či sa do nich nejdem pustiť a neupečiem ich.


  • slawek, 11. novembra 2012 o 16:36
    Smacznie wyglądają .


  • elixir, 11. novembra 2012 o 20:54
    Ďakujem.


  • maculienka123, 12. novembra 2012 o 12:11
    idem ich skusit:-)


  • elixir, 12. novembra 2012 o 14:26
    Dúfam, že budú chutiť. :)


  • zdezda, 12. novembra 2012 o 19:43
    veeeeľmi pekné, určite aj chutné a šťavnaté, no a ešte aj bez váženia, už aj som si ich uložila :-)


  • elixir, 13. novembra 2012 o 09:34
    Som rada, že Ťa zaujali... :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist