Jablkové Muffiny
Autor receptu: elixir
Šťavnaté, jablkové, škoricou a rumom líznuté Muffinky... Recept je pre šesť koláčikov pečených vo forme na veľké Muffinky.
6 porcií |
10 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Nachystáme si suroviny. Hrnček v tomto recepte má 2,5 dl.
Pripravíme si zmes múky, cukru, soli, škorice, muškátového oriešku a prášku do pečiva.
Nastrúhame si či v mixéri nasekáme jabĺčko, stredne veľké, malo by zaplniť hrnček. K nemu pridáme rum, vajíčko, olej a vanilku. - Zmiešame suché a vlhké ingrediencie, kým nám nevznikne taký milý neporiadok. :)
- Neporiadkom naplníme formičky a dáme piecť. Vo forme je to svetlejšie cesto.
Tmavšie cesto je na recept Muffiny Macaroon. - Hotové Muffiny ozdobíme podľa nálady a chuti. :) Ja som si vybrala čerstvé jabĺčka, čokoládu roztopenú v masle, pomarančovú marmeládu a jahodovú polevu.