Foto: lucylee
Ďalší z množstva receptov z internetu, ktorý som si upravila podľa svojich chutí...
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1/2 šálky |
|
2 ks |
|
1 1/2 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1 čaj. lyžička |
|
1/2 čaj. lyžička |
|
1/4 šálky |
|
1 pol. lyžica |
|
1/2 šálky |
|
1 čaj. lyžička |
|
1 šálka |
|
1/4 šálky |
|
Postup
-
1
Rozpustíme margarín (ja som použila alsan, lebo je najlepší, ale môže sa použiť aj kokosovo-palmový tuk alebo iný rastlinný margarín). Necháme ho trocha vychladnúť.
-
2
Ostrúhame a porajbeme jablká a mrkvu a pridáme k margarínu
-
3
V osobitnej mise si zmiešame suché suroviny a teda múku, prášok do pečiva, sódu a cukor. Pridáme hrozienka, oriešky a vanilkový extrakt. Ja som hrozienka nedávala.
-
4
Pridáme jablkovo-mrkvovo-tukovú zmes a nakoniec sójové mlieko a miešame, kým nám nevznikne pekná hmota. Vymastíme si plech na muffiny a plníme ich muffinovou zmesou.
-
5
Pečieme 20-30 minút do zlatohneda.
tu je link ako to vyzerá
www.alsan.de/index.php?page=alsanbio...