Jablkové crinkles
Foto: helena10
Popraskané jednoduché a chutné koláčiky s chuťou jabĺk, ktoré sú vhodné aj na sviatočný stôl.
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
1 ks väčšie |
|
3/4 hrnčeka (150 ml) |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka (125 ml) rozpustené |
|
1/2 hrnčeka (125 ml) ošúpané nastrúhané |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
1,5 hrnčeka (375 ml) |
|
1/2 bal. |
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny som dávkovala odmerkovým 250 ml hrnčekom.
- 2
Cesto: V miske varechou vymiešam celé vajce s cukrami a štipkou soli. Pridám rozpustené ochladené maslo, potom strúhané jablko, strúhanú kôru z citróna a premiešam. Nakoniec vsypem a premiešam hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom.
- 3
Cesto odkladám do chladničky na 1 hodinu.
- 4
Po odstáti z cesta rukami formujem guličky (veľkosť je na vás), ktoré štedro obalím iba v práškovom cukre a v odstupoch ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15 minút. Kontrolujem.
Tiež crinkles:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu