Jablková rýchlovka fotorecept

katarina22 - bez fotkykatarina22, 8. novembra 2016
Jablková rýchlovka (fotorecept)
Foto: Katarina22

Tento recept mám od svojej mamky, ktorá ma zasypala receptami na jablkové koláče, keď som jej vravela, že mám doma veľa jabĺk. Recept nie Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej mamky, ktorá ma zasypala receptami na jablkové koláče, keď som jej vravela, že mám doma veľa jabĺk. Recept nie je nafotený celý, pretože v čase, keď som ho piekla, ani by mi nenapadlo, že ho zavesím sem. Ale jeho chuť ma prinútila, podeliť sa oň aj s vami.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 hrnček
1 ks
1 hrnček
1 hrnček
2 hrnčeky
1 bal
Puding:
1 l
2 bal
6 PL
Jablková plnka:
1 a viac kg
2 bal




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 200 ml
    Najprv si samozrejme ošúpeme jablká.

    Jablková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne si ich samozrejme postrúhame, ja strúham na hrubšie kúsky. Do jabĺk si pridáme škoricu a 2 vanilkové cukre. Necháme ich podusiť, škorica nádherne prejde medzi jablká a takáto plnka má naozaj výbornú chuť.

    Jablková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto zmiešame 4 vajíčka, pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Vznikne nám krásna nadýchaná pena, do ktorej prilejeme olej, mlieko, následne pridáme múku a prášok do pečiva. Všetky suroviny uvádzam v hrnčekoch ( priznám sa, mám rada tieto rýchle koláče). Používam 2dcl hrnček. Polovicu cesta vylejeme na plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 15-18 minút.

    Jablková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si hustý puding. Ja ho robím presne ako je uvedené na zadnej strane - a teda 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy a 6 PL cukru.

  5. 5

    Keď máme cesto upečené vylejeme naň hustý puding, na to navrstvíme podusené jablká a vylejeme 2. polovicu cesta. Dáme opäť do rúry na 180 °C asi na 15 minút. A koláč máme hotový.

  6. 6

    Aby puding dobre stuhol, je lepšie nechať koláč odležať z večera do rána v chladničke.

    Jablková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

stanci11
Jeeej, poznám niečo podobné s lístkovým cestom, ale toto je rozhodne zaujímavejšie ;) vyskúšam, otec je vysadený na jablkové koláče, bude rád :) ďakujem!!
luss44
aj mne sa páči, puding s jablkami ako plnka je výborný. Mám dosť jabĺk, asi ho vyskúšam. Ja do koláčov strúham jabĺčka vždy aj so šupkou.
dudka1979
ďakujem za inšpiráciu idem na to dneska, ešte sa chcem opýtať aká bola veľkosť plechu či nie ten menší, ďakujem
katarina22
@Dudka1979 (10.11.2016 12:56)

Plech mal veľkosť 27 x 35 cm, to je pre mňa veľký, koláč bol úplne povrch, nejaký cm určite aj prečnieval . Dúfam, že sa vydaril :)
cesminaz
Tvoj kolacik sa mi velmi paci.Poznam nieco podobne a preto viem,ze tento chuti urcite skvelo :-) Ukladam a urcite vyskusam,lebo ja taketo lubim :-)
nyja
Dobrý nápad, len si neviem predstaviť, ako po čerstvo uvarenom pudingu budem rozotierať udusené jablká? O chuti takéhoto koláča vôbec nepochybujem. Takže ja ho beriem, dík ;-)
katarina22
@Nyja (13.11.2016 12:16)

No veru,tazko :)ja som si urobila na kolac asi 15malych kopok a takto po troske to ide super.
najaa
Včera upečený , dnes všetok zjedený.Výborný.Ďakujem za recept.
luss44
dnes som ho vyskúšala s malou obmenou - mala som dusené jablká dosť šťavnaté, tak som medzi ne a puding poukladala piškóty. Aj sa lepšie potom rozotierajú tie jablká. Dobrý je, chutnali sme ho ešte za tepla :)
mumu
1 hrnček oleja to znamená 2 dcl nie je to veľa?