Jablčník s pudingom (fotorecept)

Jablčník s pudingom (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, 57 ročná žena, Spišské Podhradie., recept pridala: 9. septembra 2012 22:21Ďalšie jej recepty

Veľmi chutný a lahodný zákusok.U nás teraz jablkové koláčiky fíčia.

Suroviny

40-50
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Listkové cesto si necháme rozmraziť.Jablka si očistíme a nastruháme.Uvaríme puding s mlieka,pudingových práškov a asi 4-5 PL cukru.Misku s pudingom zakryjeme celofanom ,aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom listkové cesto rozdelíme napoly a jednú časť vyvaľkáme tak,aby okraje boli až na bokoch plechu./Pečieme na hlbokom plechu./Cesto Položíme na dobré vymastený plech.Na cesto poukladáme piškoty.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 2

3

Na piškoty rozložíme rovnomerne nastruhané jablká,aj so šťavou,aby sa piškoty napili a rukou ich trocha zatlačíme,posýpeme škoricovým cukrom a podľa chutí a kyslosti jablk aj cukrom. Na jablká vylejeme puding.Rovnomerne rozotrieme a na puding opatrne položíme druhú časť vyvaľkané cesto.Popicháme vydličkou.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 3

4

Koláč upečieme a posýpeme pr.cukrom.Necháme vychladiť,najlepšie do druhého dňa.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 4

5

Dobrú chuť!Je to lahôtka.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 9. septembra 2012 o 22:50
    tento koláčik je výborný... aj ja robievam


  • rajnica, 10. septembra 2012 o 06:21
    Ošúpať jablká je najúčinnejšia cesta ako ich zbaviť 90 % všetkého cenného čo obsahujú.


  • zdezda, 10. septembra 2012 o 06:30
    tento koláčik musí byť fakt lahôdka a pritom nie je náročný ani na čas, ani na financie :-)


  • renka73, 10. septembra 2012 o 07:01
    Krásny a výborný :-)


  • dajanca, 10. septembra 2012 o 07:50
    vidím, že nie len naša záhrada prekypuje jablkami... :-) ďalší do zbierky jablkových.... je to taký jablkový krémeš... :-) ďakujem


  • margaretka28, 10. septembra 2012 o 07:59
    No jedným slovom parádny,teraz začína jablková sezona tak sú Tvoje recepty aktuálne.:-)


  • marylan, 10. septembra 2012 o 08:50
    Mám rada jabĺčníky, tento recept je luxusný, pritom cenovo výhodný a veľmi chutný. Vyskúšam. Ďakujem.


  • tatranocka, 10. septembra 2012 o 09:17
    Ja by som chcela vidieť,ako sa to krája.Je nejaká finta ?


  • matilda256, 10. septembra 2012 o 10:03
    Určite výborný.Fajn,že je bez masla.


  • rea1, 10. septembra 2012 o 10:08
    je to výborný, rýchly a ľahký koláč. robievam ho už roky, len do jabĺk pridávam hrozienka a povrch potieram vajíčkom. kto ho nepozná, môžem len odporučiť.


  • dorisa, 10. septembra 2012 o 10:45
    ....pekný koláčik, ukladám do mojej kk


  • medovnicek, 10. septembra 2012 o 11:36
    aj ja ho poznám a je výborný, vrelo ho každému odporúčam


  • afataga, 10. septembra 2012 o 11:45
    kolacik sa mi paci, nepoznam ho, vyskusam, ale ja jablka nikdy nelupem a nikomu to nevadi a je to aj rychlejsie, vyskusaj


  • misel20, 10. septembra 2012 o 12:07
    vyzerá fajn :) vyskúšam


  • ancicka, 10. septembra 2012 o 12:46
    Dakujem za povšimnutie.@rea ,tento sa krája veľmi dobré.najlepšie je ho urobiť večer a krájať na druhý deň,ked úplne vychladne.


  • ancicka, 10. septembra 2012 o 12:48
    oprava:odpoved má byť pre @tatranocku ,prepáč.


  • medulienka122, 10. septembra 2012 o 13:04
    robievam ho aj ja, len som lenivá a strúham spolu aj so "zdravou" šupkou, krája sa dobre, lebo vrchné cesto zvlhne tak akurát


  • martamm, 10. septembra 2012 o 16:15
    Dobre vyzerá, hneď by som si dala kúsok ku kávičke...::))))


  • violetacamorova, 10. septembra 2012 o 16:31
    Už som ho piekla a tvoj sa ti podaril krásne...


  • izabella929, 10. septembra 2012 o 16:54
    jablčník vyzerá krásne.-)))


  • anina6, 10. septembra 2012 o 20:05
    no tak tento jabkový kremešik musím vyskúšať určite.


  • bea21, 10. septembra 2012 o 20:39
    MŇAAM, VYSKÚŠAM, UKLADAM :-)


  • mamatata2, 11. septembra 2012 o 08:32
    Nedá sa odolať, vyskúšam.


  • stacy77777, 11. septembra 2012 o 09:13
    ten je teda naozaj parádny,všetko to, čo doma máme radi, jabĺčka a puding, Ancicka-tento si nenechám ujsť


  • sneica, 11. septembra 2012 o 19:22
    nepoznam ale vyskusam ,a to co nevidiet ,ved jablcka uz opadavaju...:)


  • tothka, 12. septembra 2012 o 09:39
    Vyzerá veľmi dobre a chutne, zajtra mám návštevu, idem urobiť.


  • salinka, 13. septembra 2012 o 00:00
    Tento kolacik robievam, dokonca ho uz piekla aj moja dcera, ale tak uhladne ho nakrajat...to sa nam este nepodarilo. Asi preto, ze sme nedockave:-)


  • tothka, 13. septembra 2012 o 19:46
    @ancicka , ďakujem za recept, koláč upečený, aj zjedený a pre veľký úspech som recept posunula ďalej .


  • janealli, 15. septembra 2012 o 20:09
    @ancicka , upiekla som ho dnes poobede a teraz už aj ochutnala, je vynikajúci, už po 4 hodinách sa mi veľmi dobre krájal a chuť kyslastých jabĺk a sladkého pudingu je perfektná. Verím, že bude zajtra chutiť aj vnúčatám, ktoré ideme navštíviť. Vďaka za výborný recept.


  • canadabc, 15. septembra 2012 o 21:24
    vyborny kolacik...dnes som ho piekla prvy krat..bohuzial nam nevydrzal do druheho dna:))


  • svetlana9, 16. septembra 2012 o 12:56
    no vyzerá famózne - ukladám - a určite vyskúšam


  • mamatata2, 23. septembra 2012 o 09:56
    @ancicka , vďaka za super recept, podaril sa mi, je krásny, dá sa pekne krájať a chutí výborne.


  • ancicka, 23. septembra 2012 o 11:33
    Teší ma ,že chutí!!!


  • barbirik, 29. septembra 2012 o 19:42
    Dnes som ho piekol je výborný piekol som presne podla receptu len som tam pridal podla @rea1 hrozienka a vrch potrel vajičkom krajal sa dobre už po dvoch hodinách.Dakujem.» lh3.googleusercontent.com/-q4HEtJJZtjU/UAqYjcwceHE/AAAAAAAAAK0/D7...


  • adriena, 13. októbra 2012 o 15:36
    dnes som ho aj ja piekla a je mnaam :)


  • stacy77777, 20. januára 2013 o 17:38
    @ancicka - koláčik fantastický,aj som akosi naň pozabudla,až keď ho znova pridal @Palmy ,som si spomenula,že ho mám vlastne uložený od teba.Keby tak čas dovoľoval vyskúšať aspoň polovicu z toho,čo som si uložila...,len čo chudera váha. Ďakujem za super recept.


  • babkamt, 30. apríla 2013 o 06:24
    Chutný koláč , uložila som si ho do kk , čaká na realizáciu .


  • amelia11, 6. júla 2013 o 09:21
    výýýýbornýýýý....


  • amelia11, 13. októbra 2013 o 15:36
    pečiem opakovane.....Vaše recepty Ancicka mám veľmi rada...Ďakujem.


  • ancicka, 13. októbra 2013 o 22:06
    Dakujem,že si dala vedieť.Som rada,že sa ti rep páčia.


  • kimlo, 30. januára 2014 o 12:18
    Toto určite vyskúšam...


  • jarbra, 16. septembra 2014 o 10:15
    @ancicka , dakujem za vyborny receptik, bol vyborny asi uz ini nebudem piest za 5* ukladam KK



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist