Jablčník s pudingom (fotorecept)

Jablčník s pudingom (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 9. septembra 2012 22:21Ďalšie jeho recepty

Veľmi chutný a lahodný zákusok.U nás teraz jablkové koláčiky fíčia.

Suroviny

40-50
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Listkové cesto si necháme rozmraziť.Jablka si očistíme a nastruháme.Uvaríme puding s mlieka,pudingových práškov a asi 4-5 PL cukru.Misku s pudingom zakryjeme celofanom ,aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 1

Potom listkové cesto rozdelíme napoly a jednú časť vyvaľkáme tak,aby okraje boli až na bokoch plechu./Pečieme na hlbokom plechu./Cesto Položíme na dobré vymastený plech.Na cesto poukladáme piškoty.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 2

Na piškoty rozložíme rovnomerne nastruhané jablká,aj so šťavou,aby sa piškoty napili a rukou ich trocha zatlačíme,posýpeme škoricovým cukrom a podľa chutí a kyslosti jablk aj cukrom. Na jablká vylejeme puding.Rovnomerne rozotrieme a na puding opatrne položíme druhú časť vyvaľkané cesto.Popicháme vydličkou.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 3

Koláč upečieme a posýpeme pr.cukrom.Necháme vychladiť,najlepšie do druhého dňa.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 4

Dobrú chuť!Je to lahôtka.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

41 komentárov k receptu
  • 3sandra3, 9. septembra 2012 o 22:50
    tento koláčik je výborný... aj ja robievam


  • rajnica, 10. septembra 2012 o 06:21
    Ošúpať jablká je najúčinnejšia cesta ako ich zbaviť 90 % všetkého cenného čo obsahujú.


  • zdezda, 10. septembra 2012 o 06:30
    tento koláčik musí byť fakt lahôdka a pritom nie je náročný ani na čas, ani na financie :-)


  • renka73, 10. septembra 2012 o 07:01
    Krásny a výborný :-)


  • dajanca, 10. septembra 2012 o 07:50
    vidím, že nie len naša záhrada prekypuje jablkami... :-) ďalší do zbierky jablkových.... je to taký jablkový krémeš... :-) ďakujem


  • margaretka28, 10. septembra 2012 o 07:59
    No jedným slovom parádny,teraz začína jablková sezona tak sú Tvoje recepty aktuálne.:-)


  • marylan, 10. septembra 2012 o 08:50
    Mám rada jabĺčníky, tento recept je luxusný, pritom cenovo výhodný a veľmi chutný. Vyskúšam. Ďakujem.


  • tatranocka, 10. septembra 2012 o 09:17
    Ja by som chcela vidieť,ako sa to krája.Je nejaká finta ?


  • matilda256, 10. septembra 2012 o 10:03
    Určite výborný.Fajn,že je bez masla.


  • rea1, 10. septembra 2012 o 10:08
    je to výborný, rýchly a ľahký koláč. robievam ho už roky, len do jabĺk pridávam hrozienka a povrch potieram vajíčkom. kto ho nepozná, môžem len odporučiť.


  • dorisa, 10. septembra 2012 o 10:45
    ....pekný koláčik, ukladám do mojej kk


  • medovnicek, 10. septembra 2012 o 11:36
    aj ja ho poznám a je výborný, vrelo ho každému odporúčam


  • afataga, 10. septembra 2012 o 11:45
    kolacik sa mi paci, nepoznam ho, vyskusam, ale ja jablka nikdy nelupem a nikomu to nevadi a je to aj rychlejsie, vyskusaj


  • misel20, 10. septembra 2012 o 12:07
    vyzerá fajn :) vyskúšam


  • ancicka, 10. septembra 2012 o 12:46
    Dakujem za povšimnutie.@rea ,tento sa krája veľmi dobré.najlepšie je ho urobiť večer a krájať na druhý deň,ked úplne vychladne.


  • ancicka, 10. septembra 2012 o 12:48
    oprava:odpoved má byť pre @tatranocku ,prepáč.


  • medulienka122, 10. septembra 2012 o 13:04
    robievam ho aj ja, len som lenivá a strúham spolu aj so "zdravou" šupkou, krája sa dobre, lebo vrchné cesto zvlhne tak akurát


  • martamm, 10. septembra 2012 o 16:15
    Dobre vyzerá, hneď by som si dala kúsok ku kávičke...::))))


  • violetacamorova, 10. septembra 2012 o 16:31
    Už som ho piekla a tvoj sa ti podaril krásne...


  • izabella929, 10. septembra 2012 o 16:54
    jablčník vyzerá krásne.-)))


  • anina6, 10. septembra 2012 o 20:05
    no tak tento jabkový kremešik musím vyskúšať určite.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 20 komentárov)
  • bea21, 10. septembra 2012 o 20:39
    MŇAAM, VYSKÚŠAM, UKLADAM :-)


  • mamatata2, 11. septembra 2012 o 08:32
    Nedá sa odolať, vyskúšam.


  • stacy77777, 11. septembra 2012 o 09:13
    ten je teda naozaj parádny,všetko to, čo doma máme radi, jabĺčka a puding, Ancicka-tento si nenechám ujsť


  • sneica, 11. septembra 2012 o 19:22
    nepoznam ale vyskusam ,a to co nevidiet ,ved jablcka uz opadavaju...:)


  • tothka, 12. septembra 2012 o 09:39
    Vyzerá veľmi dobre a chutne, zajtra mám návštevu, idem urobiť.


  • salinka, 13. septembra 2012 o 00:00
    Tento kolacik robievam, dokonca ho uz piekla aj moja dcera, ale tak uhladne ho nakrajat...to sa nam este nepodarilo. Asi preto, ze sme nedockave:-)


  • tothka, 13. septembra 2012 o 19:46
    @ancicka , ďakujem za recept, koláč upečený, aj zjedený a pre veľký úspech som recept posunula ďalej .


  • janealli, 15. septembra 2012 o 20:09
    @ancicka , upiekla som ho dnes poobede a teraz už aj ochutnala, je vynikajúci, už po 4 hodinách sa mi veľmi dobre krájal a chuť kyslastých jabĺk a sladkého pudingu je perfektná. Verím, že bude zajtra chutiť aj vnúčatám, ktoré ideme navštíviť. Vďaka za výborný recept.


  • canadabc, 15. septembra 2012 o 21:24
    vyborny kolacik...dnes som ho piekla prvy krat..bohuzial nam nevydrzal do druheho dna:))


  • svetlana9, 16. septembra 2012 o 12:56
    no vyzerá famózne - ukladám - a určite vyskúšam


  • mamatata2, 23. septembra 2012 o 09:56
    @ancicka , vďaka za super recept, podaril sa mi, je krásny, dá sa pekne krájať a chutí výborne.


  • ancicka, 23. septembra 2012 o 11:33
    Teší ma ,že chutí!!!


  • barbirik, 29. septembra 2012 o 19:42
    Dnes som ho piekol je výborný piekol som presne podla receptu len som tam pridal podla @rea1 hrozienka a vrch potrel vajičkom krajal sa dobre už po dvoch hodinách.Dakujem.» lh3.googleusercontent.com/-q4HEtJJZtjU/UAqYjcwceHE/AAAAAAAAAK0/D7...


  • adriena, 13. októbra 2012 o 15:36
    dnes som ho aj ja piekla a je mnaam :)


  • stacy77777, 20. januára 2013 o 17:38
    @ancicka - koláčik fantastický,aj som akosi naň pozabudla,až keď ho znova pridal @Palmy ,som si spomenula,že ho mám vlastne uložený od teba.Keby tak čas dovoľoval vyskúšať aspoň polovicu z toho,čo som si uložila...,len čo chudera váha. Ďakujem za super recept.


  • babkamt, 30. apríla 2013 o 06:24
    Chutný koláč , uložila som si ho do kk , čaká na realizáciu .


  • amelia11, 6. júla 2013 o 09:21
    výýýýbornýýýý....


  • amelia11, 13. októbra 2013 o 15:36
    pečiem opakovane.....Vaše recepty Ancicka mám veľmi rada...Ďakujem.


  • ancicka, 13. októbra 2013 o 22:06
    Dakujem,že si dala vedieť.Som rada,že sa ti rep páčia.


  • kimlo, 30. januára 2014 o 12:18
    Toto určite vyskúšam...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist