Jablčník s pudingom (fotorecept)

Jablčník s pudingom (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 9. septembra 2012 22:21Ďalšie jeho recepty

Veľmi chutný a lahodný zákusok.U nás teraz jablkové koláčiky fíčia.

Suroviny

40-50
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Listkové cesto si necháme rozmraziť.Jablka si očistíme a nastruháme.Uvaríme puding s mlieka,pudingových práškov a asi 4-5 PL cukru.Misku s pudingom zakryjeme celofanom ,aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom listkové cesto rozdelíme napoly a jednú časť vyvaľkáme tak,aby okraje boli až na bokoch plechu./Pečieme na hlbokom plechu./Cesto Položíme na dobré vymastený plech.Na cesto poukladáme piškoty.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 2

3

Na piškoty rozložíme rovnomerne nastruhané jablká,aj so šťavou,aby sa piškoty napili a rukou ich trocha zatlačíme,posýpeme škoricovým cukrom a podľa chutí a kyslosti jablk aj cukrom. Na jablká vylejeme puding.Rovnomerne rozotrieme a na puding opatrne položíme druhú časť vyvaľkané cesto.Popicháme vydličkou.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 3

4

Koláč upečieme a posýpeme pr.cukrom.Necháme vychladiť,najlepšie do druhého dňa.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 4

5

Dobrú chuť!Je to lahôtka.
Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 9. septembra 2012 o 22:50
    tento koláčik je výborný... aj ja robievam


  • rajnica, 10. septembra 2012 o 06:21
    Ošúpať jablká je najúčinnejšia cesta ako ich zbaviť 90 % všetkého cenného čo obsahujú.


  • zdezda, 10. septembra 2012 o 06:30
    tento koláčik musí byť fakt lahôdka a pritom nie je náročný ani na čas, ani na financie :-)


  • renka73, 10. septembra 2012 o 07:01
    Krásny a výborný :-)


  • dajanca, 10. septembra 2012 o 07:50
    vidím, že nie len naša záhrada prekypuje jablkami... :-) ďalší do zbierky jablkových.... je to taký jablkový krémeš... :-) ďakujem


  • margaretka28, 10. septembra 2012 o 07:59
    No jedným slovom parádny,teraz začína jablková sezona tak sú Tvoje recepty aktuálne.:-)


  • marylan, 10. septembra 2012 o 08:50
    Mám rada jabĺčníky, tento recept je luxusný, pritom cenovo výhodný a veľmi chutný. Vyskúšam. Ďakujem.


  • tatranocka, 10. septembra 2012 o 09:17
    Ja by som chcela vidieť,ako sa to krája.Je nejaká finta ?


  • matilda256, 10. septembra 2012 o 10:03
    Určite výborný.Fajn,že je bez masla.


  • rea1, 10. septembra 2012 o 10:08
    je to výborný, rýchly a ľahký koláč. robievam ho už roky, len do jabĺk pridávam hrozienka a povrch potieram vajíčkom. kto ho nepozná, môžem len odporučiť.


  • dorisa, 10. septembra 2012 o 10:45
    ....pekný koláčik, ukladám do mojej kk


  • medovnicek, 10. septembra 2012 o 11:36
    aj ja ho poznám a je výborný, vrelo ho každému odporúčam


  • afataga, 10. septembra 2012 o 11:45
    kolacik sa mi paci, nepoznam ho, vyskusam, ale ja jablka nikdy nelupem a nikomu to nevadi a je to aj rychlejsie, vyskusaj


  • misel20, 10. septembra 2012 o 12:07
    vyzerá fajn :) vyskúšam


  • ancicka, 10. septembra 2012 o 12:46
    Dakujem za povšimnutie.@rea ,tento sa krája veľmi dobré.najlepšie je ho urobiť večer a krájať na druhý deň,ked úplne vychladne.


  • ancicka, 10. septembra 2012 o 12:48
    oprava:odpoved má byť pre @tatranocku ,prepáč.


  • medulienka122, 10. septembra 2012 o 13:04
    robievam ho aj ja, len som lenivá a strúham spolu aj so "zdravou" šupkou, krája sa dobre, lebo vrchné cesto zvlhne tak akurát


  • martamm, 10. septembra 2012 o 16:15
    Dobre vyzerá, hneď by som si dala kúsok ku kávičke...::))))


  • violetacamorova, 10. septembra 2012 o 16:31
    Už som ho piekla a tvoj sa ti podaril krásne...


  • izabella929, 10. septembra 2012 o 16:54
    jablčník vyzerá krásne.-)))


  • anina6, 10. septembra 2012 o 20:05
    no tak tento jabkový kremešik musím vyskúšať určite.


  • bea21, 10. septembra 2012 o 20:39
    MŇAAM, VYSKÚŠAM, UKLADAM :-)


  • mamatata2, 11. septembra 2012 o 08:32
    Nedá sa odolať, vyskúšam.


  • stacy77777, 11. septembra 2012 o 09:13
    ten je teda naozaj parádny,všetko to, čo doma máme radi, jabĺčka a puding, Ancicka-tento si nenechám ujsť


  • sneica, 11. septembra 2012 o 19:22
    nepoznam ale vyskusam ,a to co nevidiet ,ved jablcka uz opadavaju...:)


  • tothka, 12. septembra 2012 o 09:39
    Vyzerá veľmi dobre a chutne, zajtra mám návštevu, idem urobiť.


  • salinka, 13. septembra 2012 o 00:00
    Tento kolacik robievam, dokonca ho uz piekla aj moja dcera, ale tak uhladne ho nakrajat...to sa nam este nepodarilo. Asi preto, ze sme nedockave:-)


  • tothka, 13. septembra 2012 o 19:46
    @ancicka , ďakujem za recept, koláč upečený, aj zjedený a pre veľký úspech som recept posunula ďalej .


  • janealli, 15. septembra 2012 o 20:09
    @ancicka , upiekla som ho dnes poobede a teraz už aj ochutnala, je vynikajúci, už po 4 hodinách sa mi veľmi dobre krájal a chuť kyslastých jabĺk a sladkého pudingu je perfektná. Verím, že bude zajtra chutiť aj vnúčatám, ktoré ideme navštíviť. Vďaka za výborný recept.


  • canadabc, 15. septembra 2012 o 21:24
    vyborny kolacik...dnes som ho piekla prvy krat..bohuzial nam nevydrzal do druheho dna:))


  • svetlana9, 16. septembra 2012 o 12:56
    no vyzerá famózne - ukladám - a určite vyskúšam


  • mamatata2, 23. septembra 2012 o 09:56
    @ancicka , vďaka za super recept, podaril sa mi, je krásny, dá sa pekne krájať a chutí výborne.


  • ancicka, 23. septembra 2012 o 11:33
    Teší ma ,že chutí!!!


  • barbirik, 29. septembra 2012 o 19:42
    Dnes som ho piekol je výborný piekol som presne podla receptu len som tam pridal podla @rea1 hrozienka a vrch potrel vajičkom krajal sa dobre už po dvoch hodinách.Dakujem.» lh3.googleusercontent.com/-q4HEtJJZtjU/UAqYjcwceHE/AAAAAAAAAK0/D7...


  • adriena, 13. októbra 2012 o 15:36
    dnes som ho aj ja piekla a je mnaam :)


  • stacy77777, 20. januára 2013 o 17:38
    @ancicka - koláčik fantastický,aj som akosi naň pozabudla,až keď ho znova pridal @Palmy ,som si spomenula,že ho mám vlastne uložený od teba.Keby tak čas dovoľoval vyskúšať aspoň polovicu z toho,čo som si uložila...,len čo chudera váha. Ďakujem za super recept.


  • babkamt, 30. apríla 2013 o 06:24
    Chutný koláč , uložila som si ho do kk , čaká na realizáciu .


  • amelia11, 6. júla 2013 o 09:21
    výýýýbornýýýý....


  • amelia11, 13. októbra 2013 o 15:36
    pečiem opakovane.....Vaše recepty Ancicka mám veľmi rada...Ďakujem.


  • ancicka, 13. októbra 2013 o 22:06
    Dakujem,že si dala vedieť.Som rada,že sa ti rep páčia.


  • kimlo, 30. januára 2014 o 12:18
    Toto určite vyskúšam...


  • jarbra, 16. septembra 2014 o 10:15
    @ancicka , dakujem za vyborny receptik, bol vyborny asi uz ini nebudem piest za 5* ukladam KK



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist