Foto: ancicka
Veľmi chutný a lahodný zákusok.U nás teraz jablkové koláčiky fíčia.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Listkové cesto si necháme rozmraziť.Jablka si očistíme a nastruháme.Uvaríme puding s mlieka,pudingových práškov a asi 4-5 PL cukru.Misku s pudingom zakryjeme celofanom ,aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
-
2
Potom listkové cesto rozdelíme napoly a jednú časť vyvaľkáme tak,aby okraje boli až na bokoch plechu./Pečieme na hlbokom plechu./Cesto Položíme na dobré vymastený plech.Na cesto poukladáme piškoty.
-
3
Na piškoty rozložíme rovnomerne nastruhané jablká,aj so šťavou,aby sa piškoty napili a rukou ich trocha zatlačíme,posýpeme škoricovým cukrom a podľa chutí a kyslosti jablk aj cukrom. Na jablká vylejeme puding.Rovnomerne rozotrieme a na puding opatrne položíme druhú časť vyvaľkané cesto.Popicháme vydličkou.
-
4
Koláč upečieme a posýpeme pr.cukrom.Necháme vychladiť,najlepšie do druhého dňa.
-
5
Dobrú chuť!Je to lahôtka.
Diskusia k receptu