Jablčník s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Veľmi chutný a lahodný zákusok.U nás teraz jablkové koláčiky fíčia.

40-50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Listkové cesto si necháme rozmraziť.Jablka si očistíme a nastruháme.Uvaríme puding s mlieka,pudingových práškov a asi 4-5 PL cukru.Misku s pudingom zakryjeme celofanom ,aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
  2. Potom listkové cesto rozdelíme napoly a jednú časť vyvaľkáme tak,aby okraje boli až na bokoch plechu./Pečieme na hlbokom plechu./Cesto Položíme na dobré vymastený plech.Na cesto poukladáme piškoty.
  3. Na piškoty rozložíme rovnomerne nastruhané jablká,aj so šťavou,aby sa piškoty napili a rukou ich trocha zatlačíme,posýpeme škoricovým cukrom a podľa chutí a kyslosti jablk aj cukrom. Na jablká vylejeme puding.Rovnomerne rozotrieme a na puding opatrne položíme druhú časť vyvaľkané cesto.Popicháme vydličkou.
  4. Koláč upečieme a posýpeme pr.cukrom.Necháme vychladiť,najlepšie do druhého dňa.
  5. Dobrú chuť!Je to lahôtka.