Foto: 2010
V ladnicke zabudnuty nie moc krasny karfiol co s nim? Vyborny lacny tradicny Iransky recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dame si rozohriat ruru a vlozime do nej naolejovanu nadobu -misku v ktorej chceme piect karfiol ja som mal mensi kastrol .Ked nerozohrejeme nadobu tak sa nam to prilepi a nebude sa to dat preklopit. Pozor ked mame jenske sklo aby vajicka neboli studene , mohlo by nam prasknut. Karfiol rozoberieme na ruzicky a dame uvarit do osolenej vody. Vyberieme scedime a vydlickou roztlacime podla chute. Medzi tym sme dali do trosky vlaznej vody rozpustit safran ( kdo nema da kurkumu ).
- 2
Do misky dame surove vajicka pridame korenie a sol a zlahka vymiesame.V troske vody zmiesame lyzicu muky a prasku do peciva a pridame spolu so safranovou vodou a zmiesame.
- 3
Dal som na spat do truby a piekol do zlatista.Trochu poolejoval kvalitnym olivovym olejom a rozkrajat na mesiaciku ako tortu. Da sa aj na sporaku , ale ja neviem preklapat. PS: Ja som pridal do zmesy vajiciek este na drobno nakrajanu jarnu cibulku ,to je extra. Servirovali sme so salatom.
- 2
Páči sa mi fotka aj recept
@monzet , od teraz budem vajickovy robit takto je lepsi a je to jednoduche.
U nas bol vcera na veceru .
Tiez som nad premyslal, na jednej strane to treba "popucit " vydlickou a na druhej strane nechcem peceny karfiolovy krem.Neviem bolo to OK odokryte zda sa ze karfiol ma tendenciu nerozvarit sa ked je vdacom inom ako tu vo vajickach, ale keby som to robil na sporaku lebo to je vysoke,tak by som znizil plamen a zakryl .Ale preklapanie nieje moja silna stranka.